Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Advies Jaap Barendregt, 7 nov 2017 13:55

Altice ziet omzet- en resultaatsgroei afnemen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen

Altice lijkt steeds minder in staat om de omzet- en resultaatsverhoging te realiseren die voor de nettowinst van belang is. De resultaatsgroei neemt af.

Resultaatsgroei

Kabelaar Altice heeft een samenwerking aangekondigd waarbij het mobiele diensten kan gaan aanbieden via het netwerk van het Amerikaanse Sprint. Dat bedrijf zal omgekeerd van de breedbandinfrastructuur van Altice USA gebruik gaan maken. Deze uitbreiding van diensten zal extra investeringen met zich meebrengen. Die komen bovenop de groeiplannen die Altice in de Verenigde Staten heeft. Daar komen dan nog moderniseringsinspanningen in Frankrijk en Portugal bij. Die zijn nodig om daar de omzet op zijn minst te handhaven.

Kwartaalcijfers

In het derde kwartaal daalde de omzet in beide landen. In Frankrijk ging dat ook gepaard met een lager operationeel resultaat (ebitda). De totale ebitdastijging (+4,2%) viel dermate tegen dat Altice voor heel 2017 de groeiverwachtingen bijstelde naar onderaan de eerder uitgesproken 5 tot 10%. Wij hebben al lange tijd een verkoopadvies op Altice staan. In de eerste plaats gezien de nettoschuldpositie van €50 mrd. In de tweede plaats vanwege het gebruik van aandelen met afwijkende zeggenschap.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!