Updates

Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
image description
Advies Michiel Pekelharing, 30 okt 2017 16:35

Fugro verder onder druk

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De omzet van Fugro daalt flink en het bedrijf komt in de buurt van een belangrijke schuldgrens.

Fugro meldde bij de update over het derde kwartaal dat het duidelijke signalen van stabilisatie ziet in de olie- en aardgasindustrie. In de cijfers zelf was daarvan echter nog niet veel te merken. De omzet daalde met 20% naar €364 mln.

Schuldgrens komt in zicht
Het bedrijf houdt veel last van zeer lastige marktomstandigheden in de offshore-markt. De orderportefeuille van €867,2 mln voor de komende twaalf maanden ligt 18% lager dan een jaar eerder. Door de zwakke resultaatontwikkeling komt de verhouding tussen nettoschuldpositie en ebitda van 2,9 (vorig jaar: 1,6) heel dicht bij de met kredietverstrekkers afgesproken grens van 3,0. Het verkoopadvies voor Fugro blijft van kracht.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!