Updates

Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
image description
Advies Peter Schutte, 4 okt 2017 13:31

Nieuw overnamebod op Refresco

0 0 Leestijd ongeveer

Net nu Refresco zelf een grote acquisitie doet, krijgt het een nieuw overnamebod van een eerder afgewezen partij.

Het Franse private-equityfonds PAI doet wederom een poging bottelaar Refresco in te lijven. Het nieuwe bod bedraagt €1,6 mrd, wat overeenkomt met €19,75 per aandeel. Dit impliceert een premie van 14% op de laatste slotkoers en eveneens 14% bovenop het vorige bod van PAI van begin april dit jaar. Uiteraard stijgt de koers van Refresco, maar deze blijft met €18,93 nog wel duidelijk onder de biedprijs. Refresco heeft de eerdere avances van PAI categorisch afgewezen en beleggers denken dat de geboden prijs wederom niet hoog genoeg is om het Refresco-management over te halen.

De timing van het nieuwe bod is in zoverre opvallend dat Refresco net zelf een grote vis aan het binnenhalen is. Begin vorige maand gaven de aandeelhouders toestemming om voor $1,25 mrd de Amerikaanse sectorgenoot Cott over te nemen. Dit leek een defensieve zet om PAI van zich af te schudden. Wij denken dat Refresco het bod opnieuw zal afwijzen, en handhaven ons verkoopadvies.

Lees ook: Onverwacht snel herstel Caterpillar


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!