Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Advies Jeroen Boogaard, 14 jun 2017 12:07

Talpa zet bod op TMG door

0 0 Leestijd ongeveer

Talpa heeft een formeel tegenbod uitgebracht op TMG. Kansloos, omdat de aanmeldingsdrempel van ten minste 50% nooit wordt gehaald.

Zoals verwacht heeft Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, nu ook officieel een bod uitgebracht op alle uitstaande aandelen Telegraaf Media Groep (TMG). Talpa biedt €6,50 per aandeel in contanten, exclusief dividend. Aandeelhouders kunnen hun stukken tot 9 augustus aanmelden. Dit heeft echter weinig zin, omdat de overnamepoging geen kans van slagen heeft. TMG is immers al akkoord met een overname door het Vlaamse Mediahuis en de familie Van Puijenbroek (VP Exploitatie). Gezamenlijk hebben zij reeds 60% van TMG in hun bezit en ze bieden €6,00 voor de resterende aandelen. Hun bod loopt tot 15 juni, maar dit kan indien nodig verlengd worden.

Patstelling
Mediahuis/VP Exploitatie doet het bod gestand wanneer minstens 70% van het kapitaal is aangemeld. Daar kan echter van worden afgeweken. Die aanmeldingsdrempel zal zeer waarschijnlijk niet worden gehaald. John de Mol heeft flink bijgekocht de laatste tijd en heeft nu 29,16% van de uitstaande aandelen TMG in handen. Om op meer dan 70% uit te komen, zullen nagenoeg alle minderheidsaandeelhouders moeten ingaan op het Vlaamse bod. Dat is niet realistisch, want de huidige koers van €6,43 ligt boven dat bod. Daarmee is van een patstelling sprake. Talpa hanteert weliswaar een lage aanmeldingsdrempel van 50%, maar dit is bij voorbaat niet haalbaar. Mediahuis en VP Exploitatie zullen hun aandelen immers niet aanbieden. De verwachte uitkomst van deze biedingsstrijd is dat Mediahuis/VP Exploitatie afwijkt van zijn minimale aanmeldingsdrempel en zijn bod gestand doet, maar dat TMG voorlopig nog op de beurs blijft, met Talpa als grootaandeelhouder. Mediahuis en VP Exploitatie kunnen pas een uitrookprocedure starten als ze minstens 95% van het kapitaal hebben verkregen. Aanhouden in afwachting van een hoger bod is niet zonder risico, omdat de liquiditeit van TMG straks volledig opdroogt. Ons advies blijft daarom ‘verkopen’.

 

Lees ook: Van Lanschot zoekt groeimotor


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!