Updates

Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
image description
Advies Michiel Pekelharing, 26 jul 2017 10:17

Binck kampt met lastige markt

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De kwartaalcijfers van BinckBank zijn illustratief voor de uitdagende marktomstandigheden. De uitstroom bij vermogensbeheer houdt aan.

De netto-omzet van Binck is in het tweede kwartaal stabiel gebleven op €35,4 mln. Een stijging van de netto rente-inkomsten met 28% naar €7,5 mln werd teniet gedaan door een daling van de inkomsten uit vergoedingen en commissies met 8% naar €24,7 mln. Die terugval werd voor een deel veroorzaakt door het zeer rustige klimaat op de financiële markten. Het aantal transacties daalde ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar van 1,85 naar 1,79 miljoen. De daling van de commissie-inkomsten wordt tevens verklaard door de terugval van het beheerd vermogen met 22% naar €1,2 mrd. De onderneming kampt al lange tijd met een uitstroom bij Alex Vermogensbeheer. De vergoeding in dit segment ligt beduidend hoger dan bij de traditionele brokeractiviteiten en er is Binck dan ook veel aan gelegen om de daling om te buigen.

Op basis van de technologie van het vorig jaar voor €12,5 mln overgenomen fintechbedrijf Pritle heeft het concern in Nederland de nieuwe beleggingsdiensten Binck Forward en Binck Pension gelanceerd. Daarnaast is in België een marketingcampagne gestart om de bekendheid van Binck Vermogensbeheer te vergroten. Die initiatieven moeten zich nog vertalen in hogere opbrengsten, maar de kosten zijn al toegenomen. Dat geldt vooral voor de personeelskosten die met 9% stegen naar €13,6 mln.

Fiscale druk
Onder de streep daalde het nettoresultaat na belasting van €1,3 mln naar €811.000. De aangepaste nettowinst (zonder amortisatie) viel in het tweede kwartaal met 6% terug naar €7,3 mln. Over de eerste helft van het jaar bleef de winst per aandeel stabiel op €0,23 en er is vooralsnog geen aanleiding om de prognose van €0,46 voor heel 2017 bij te stellen. Hoewel de waardering (k/w 9,9) en het dividendrendement (5,1%) aantrekkelijk ogen, is het lang niet zeker dat de nieuwe initiatieven voldoende zijn om het effect van toenemende margedruk te compenseren. Daar komt bij dat een belastingvoordeel als gevolg van afschrijvingen op de overname van Alex Beleggersbank na dit jaar verdwijnt, zodat de fiscale druk toeneemt. Het verkoopadvies blijft van kracht.

Lees ook: Meer dividend voor bekende namen


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!