Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Martijn van Herpen, 27 mrt 2018 15:15

Slechts 2 AEX-aandelen houden voeten droog

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

De AMX ging 3,1% naar beneden, met slechts vijf aandelen in de plus. In de AEX (-2,4%) hielden maar twee aandelen de voeten droog van maandag tot en met maandag, dus voorafgaand aan de opleving van dinsdag. Deze twee winnaars waren Vopak (+2,5%) en Shell (+2,4%), wat te verklaren is door de stijging van de olieprijs met meer dan 5%. In de AMX gingen de koersen van toeleveranciers voor de olie-industrie SBM Offshore (-2,1%) en Fugro (-6,6%) wel omlaag.

ASR kwam met een bescheiden -0,1% op de derde plaats. ASR draagt twee nieuwe, vrouwelijke commissarissen voor, waardoor kennis en ervaring binnen de RvC verzwaren. Met deze voordracht krijgt de RvC drie mannelijke en drie vrouwelijke commissarissen. Verder bleven de meer defensieve waarden het best liggen: Heineken (-0,4%), Ahold (-0,4%), Unilever (-0,9%) en Wolters Kluwer (-1,1%) verloren aanmerkelijk minder dan de AEX als geheel.

Altice opnieuw hard geraakt

De grootste daler was Altice (-11,4%). Opmerkelijk, aangezien de Franse activiteiten van Altice volgens topman Alain Weil begin dit jaar juist een herstel hebben laten zien. Altice is ook dit jaar tot nu toe de grootste daler met een verlies van 20,8%. In de AMX kreeg Arcadis een koersdreun van -17,6% te verwerken. ABN Amro gaf een koersdoelverlaging van €19 naar €15 en het advies ging van ‘houden’ naar ‘verkopen’. Analist Philip Ngotho vindt dat de markt het risicoprofiel van Arcadis onderschat. Dit onder meer door afgegeven garanties op het Braziliaanse ALEN, dat veel schuld heeft en verlieslatend is. Volgens Ngotho bagatelliseert Arcadis de risico’s te veel. Op deze uitlatingen ging afgelopen week de koers van boven de €18 tot onder het genoemde koersdoel van €15. Niet geheel verwonderlijk heeft ABN Amro Arcadis op de lijst met minst favoriete aandelen geplaatst.

Grootste stijger in de AMX was OCI met +5,1%. Besi deed het met +2,6% ook weer goed. Dit jaar presteert Besi (+23,4%) na Flow Traders (+68,7%) het best van alle aandelen van de AEX en AMX, die op jaarbasis 4,7% en 6,7% hebben verloren.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.