Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
image description
Aandelen Nederland, Jeroen Boogaard

Arcadis

Arcadis (www.arcadis.com) is een vooraanstaand Nederlands ontwerp- en consultancybureau op het gebied van gebouwen, infrastructuur en milieu. Was Arcadis begin jaren ’90 nog voornamelijk op de Nederlandse markt gericht, sindsdien is het bedrijf door een reeks van overnames uitgegroeid tot een mondiale speler. Zo is het wereldwijd het derde ontwerpbureau, de grootste leverancier van milieudiensten aan de private sector en de nummer 1 in de watermarkt.

De onderneming heeft sterke marktposities in Noord-Amerika (40% van de omzet in 2014), opkomende landen (26%), Continentaal Europa (21%) en het Verenigd Koninkrijk (13%). Arcadis richt zich op vier marktsegmenten: Gebouwen (32% van de omzet in 2014), Milieu (29%), Infrastructuur (25%) en Water (14%). Op de gebouwenmarkt helpt Arcadis opdrachtgevers bij de planning, bouw en het onderhoud van hun vastgoed. Het betreft onder meer architectuur en consultancydiensten voor zowel kantoorgebouwen als ziekenhuizen, scholen en industriële complexen. In het marktsegment Milieu biedt het bedrijf oplossingen aan voor het herstellen en beschermen van het milieu en het verbeteren van duurzaamheid. Infrastructuur richt zich op advies, ontwerp, bouw en technische ontwikkeling voor transportverbindingen, landinrichting en mijnbouw. Op de watermarkt is Arcadis actief met een breed scala aan activiteiten, waaronder het ontwerp en onderhoud van waternetwerken, waterbeheer en advies voor afvalwaterbehandeling.

Arcadis is vanaf 1995 genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Arcadis

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel AMG neemt adempauze
AdviesMichiel Pekelharing, vandaag 15:59

AMG neemt adempauze

Op de beurs staat AMG onder druk na de publicatie van ogenschijnlijk goede tweedekwartaalcijfers. De terugval biedt een mooi instapmoment met het oog op de groeikansen voor de komende jaren.

0 0
Afbeelding bij artikel ForFarmers moet het hebben van overnames
AdviesJeroen Boogaard, 24 sep 11:06

ForFarmers moet het hebben van overnames

De stagnerende vleesconsumptie en krimpende veestapels beperken het autonome groeipotentieel van ForFarmers. Als Europees marktleider kan het bedrijf echter als consolidator in de nog zeer gefragmenteerde veevoederindustrie optreden.

0 0