Updates

Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Exxon Mobil

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Total

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden
image description
Aandelen Nederland,

SBM Offshore

SBM Offshore (www.sbmoffshore.nl) is in 2008 ontstaan uit IHC Caland, na het afstoten van de scheepsbouwactiviteiten (nu het niet-beursgenoteerde IHC Holland). SBM Offshore is wereldwijd actief als toeleverancier van de offshore olie- en gasindustrie. De huidige activiteiten omvatten de bouw, aanvoer en offshore installatie van SPM-systemen voor het buitengaats laden en lossen van tankers of het permanent afmeren van offshore olieproductie- en/of olieopslagschepen, alsmede turnkey drijvende installaties. Zo levert het drijvende platforms voor de productie, opslag en overslag van olie en gas, in vakjargon: FPSO’s (Floating Production and Storing Offloading Systems).

SBM ontwerpt en exploiteert verder onder meer drijvende (overslag)systemen voor LPG en LNG (vloeibaar gas), boorschepen, half afzinkbare boorplatforms en zelfheffende boorplatforms. Ook allerhande offshore kranen, hefsystemen en kraanschepen zijn bij SBM Offshore te verkrijgen. De zoektocht naar nieuwe olie- en gasvoorraden richtte zich sterk op nieuwe diepwater-exploratieprojecten.

De afgelopen jaren heeft SBM geprofiteerd van het grootste probleem van de olie-exploratiesector, namelijk het vervangen van olie- en gasreserves op dieper liggende en onherbergzamere offshore locaties. Veel van deze projecten lopen nog steeds en worden vaak betaald door nationale oliemaatschappijen zoals het Braziliaanse Petrobras en het Mexicaanse Pemex. Er werken 9000 mensen wereldwijd bij SBM Offshore, waarvan 4750 bij verschillende joint ventures.

Koersverloop

Koersinformatie

Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel ForFarmers moet het hebben van overnames
AdviesJeroen Boogaard, 24 sep 11:06

ForFarmers moet het hebben van overnames

De stagnerende vleesconsumptie en krimpende veestapels beperken het autonome groeipotentieel van ForFarmers. Als Europees marktleider kan het bedrijf echter als consolidator in de nog zeer gefragmenteerde veevoederindustrie optreden.

0 0
Afbeelding bij artikel Flop van de week: Ahold Delhaize
AdviesJaap Barendregt, 20 sep 12:30

Flop van de week: Ahold Delhaize

Op 23 juni 2017 gaf ik een verkoopadvies voor Ahold Delhaize. Dat leek aanvankelijk een goede tip, want eind augustus stond het aandeel op -12%. Daarna hebben de beleggers echter de onzekerheid van zich afgeschut en is de aandelenkoers gaan stijgen. Ik heb het verkoopadvies echter nog verschillende malen herhaald.

0 0