Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Johan Brinkman, 25 apr 2018 10:55

Rendement van +50% na overname en advieswijziging voor Schlumberger

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

In Beleggers Belangen van deze week voeren we een advieswijziging door bij Schlumberger. Ook kijken wij terug op onze speculatieve tip voor Snyder’s-Lance, die beleggers na een overname een rendement van +50% had kunnen opleveren.

UITSLUITEND VOOR ABONNEES

De wijzigingen zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees. Dat geldt ook voor de Tip van de Week en de Superstock. Maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking de tipterugblik open voor het grote publiek.

Tipterugblik: Snyders-Lance: +50% na overname
Een jaar geleden tipten we de Amerikaanse producent van snacks Snyder’s-Lance op een koers van $33, nadat het aandeel kort daarvoor een enorme tik had gekregen na een winstwaarschuwing.

ADVIESWIJZIGING EN TIPS

Tip: Republic Services: saai is soms heel aantrekkelijk
Vuilnisophaler Republic Services ziet de omzet langzaam maar gestaag oplopen. De winst en het dividend nemen een stuk vlotter toe, en dat zal voorlopig zo wel blijven.

Superstock: Brits energiebedrijf verbreedt dienstenpallet
Onze superstock van deze week is een Brits energie-servicebedrijf dat de laatste tijd sterk inzet op verbreding van het dienstenpallet. Klanten moeten zo voor meerdere diensten bij één loket terecht kunnen.

Schlumberger wordt eindelijk weer aantrekkelijk
De omzet die Schlumberger over het eerste kwartaal overlegde was enigszins mager ten opzichte van de afgegeven outlook voor heel 2018. Wel lijkt er een einde gekomen aan de dalende investeringen van klanten.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR IN NEDERLAND GENOTEERDE AANDELEN:

Arcadis handhaaft margedoelstelling
De achterblijvende winstgevendheid in het eerste kwartaal doet het vertrouwen van beleggers in een succesvolle turnaround bij Arcadis geen goed. Het bestuur belooft over geheel het jaar echter nog steeds een hogere marge.

Slecht kwartaal ASMI, maar verbetering is in zicht
Zowel de omzet als de winst viel tegen bij ASMI. De koers daalde flink op de eerstekwartaalcijfers. Wij denken echter dat het allemaal nogal meevalt.

Gunstige onderstroom bij BinckBank
Een kleine omzetdaling verhult bij BinckBank dat de broker profiteert van de grotere koersuitslagen op financiële markten. De onderneming zet bovendien in op enkele nieuwe initiatieven.

Prachtcijfers Flow Traders waren al ingeprijsd
Flow Traders heeft dankzij een flinke stijging van het handelsvolume in februari een recordwinst geboekt. Beleggers vrezen echter dat het concern de zeer sterke prestatie voorlopig niet kan herhalen.

De succesformule van vastgoedfonds Klépierre
Het fysieke winkellandschap verandert snel door de opkomst van e-commerce, maar Klépierre speelt hier goed op in. De Franse vastgoedbelegger richt zich op grote winkelcentra met veel horeca en entertainment.

Plussen en minnen bij Philips
De kwartaalwinst bij Philips valt lager uit, maar de groeidoelstelling wordt niettemin gehandhaafd.

Winstnemingen treffen Randstad
Op zich was er weinig mis met de cijfers die uitzender Randstad over het eerste kwartaal laat zien. Vooral de autonome groei van 7,4% is indrukwekkend te noemen. Minder fraai is de daling van de brutomarge.

Het gaat iets beter met Wereldhave
De aantrekkende economie lijkt nu ook de geplaagde Franse winkelcentra langzaam uit het slop te trekken.

Wessanen laat beleggers schrikken
Zo op het eerste gezicht vallen de eerstekwartaalcijfers van Wessanen tegen. De omzet steeg met 1,4%, naar €167 mln, en de nettowinst daalde zelfs met 13%, tot €11,5 mln.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR IN HET BUITENLAND GENOTEERDE AANDELEN:

Coca-Cola maakt verse start met andere drankenmix
Frisdrankenconcern Coca-Cola is de laatste jaren volop bezig met een grote herstructurering en een aanpassing aan de publiekssmaak.

Cijfers General Electric vallen mee
General Electric heeft afgelopen maanden meerdere tikken gekregen, maar nu vielen de cijfers niet tegen. Ze vielen zelfs mee.

Beleggers pikken kwartaalcijfers Manpower niet
De koers van Manpowergroup zakte met maar liefst 14,5% na de cijfers over het eerste kwartaal. De winst per aandeel lag dan ook ver onder de marktverwachting.

Novartis krijgt geen vertrouwen
De kwartaalcijfers van Novartis waren alleszins redelijk. Alle aandacht ging uit echter uit naar de tegenvallende omzetcijfers van psoriasis-medicijn Cosentyx.

ONZE ADVIEZEN

Later deze week zullen wij op deze website ook nog de cijfers van Philip Morris International over het eerste kwartaal bespreken.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!