Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Advies Martijn van Herpen, 23 apr 2018 11:22

Superstock: Brits energiebedrijf verbreedt dienstenpallet

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Onze superstock van deze week is een Brits energie-servicebedrijf dat de laatste tijd sterk inzet op verbreding van het dienstenpallet. Klanten moeten zo voor meerdere diensten bij één loket terecht kunnen.

John Wood is een internationaal energie-servicebedrijf met een omzet van $5 mrd. Het bedrijf levert engineering, productieondersteuning en onderhoudsmanagementservices aan energie- en industriële sectoren door de hele wereld. Vorig jaar nam het bedrijf Amec Foster Wheeler over, een kleinere concurrent in olie- en gasservices.

Dienstenpallet verbreed

Hiermee is het dienstenpallet van de Wood Group verbreed: naast upstream-olie- en gas-activiteiten nu ook downstream en industriële activiteiten, en naast industrieel ontwerp nu ook fabricage. Dit lijkt een slimme overname, omdat aan klanten full service aangeboden kan worden. Ook biedt de overname extra kansen doordat cross-selling meer opdrachten kan opleveren. Door de overname is de schuld wel verhoogd, maar medio 2019 moet deze teruggebracht zijn binnen de langetermijndoelstelling van 1,5 keer de ebitda. Synergievoordelen moeten binnen drie jaar $170 mln opleveren, waardoor de ebitda (2017: $598 mln) sterk moet stijgen. Daarnaast is er een progressief dividendbeleid. Het dividendrendement bedraagt nu 4,5%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!