Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vodafone

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Engie

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Probiodrug

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
houden
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
kopen
image description
Advies Michiel Pekelharing, 25 apr 09:45

Prachtcijfers Flow Traders waren al ingeprijsd

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Flow Traders heeft dankzij een flinke stijging van het handelsvolume in februari een recordwinst geboekt. Beleggers vrezen echter dat het concern de zeer sterke prestatie voorlopig niet kan herhalen.

Flow Traders heeft het beste kwartaal ooit achter de rug. De handelsomzet van de firma in ETP’s groeide met 49% naar €243,7 mrd. Bij overige beleggingsinstrumenten groeide het volume met 31% naar €692,8 mrd. De onderneming profiteerde van een scherpe toename van de handelsomzet door de stijging van de spanning op de financiële markten in februari. De netto handelsinkomsten schoten in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar met 341% omhoog naar €213,2 mln. Dat was zelfs nog meer dan in heel 2017.

Koersval

De sterke inkomstenstijging zorgde ervoor dat de variabele personeelskosten stegen van €9,3 naar €57,5 mln. De overige kosten liepen licht op van €20,8 naar €21,7 mln. De ebitda steeg met ruim 600% naar €133,9 mln en onderaan de streep kwam de winst op €109,7 mln (+705%). Ondanks de indrukwekkende winstsprong viel de beurskoers van Flow Traders in de ochtend met meer dan 10% terug. De goede resultaten kwamen namelijk bepaald niet als een verrassing. Bij de presentatie van de jaarcijfers meldde het concern al dat het in sinds eind 2017 meer geld had verdiend dan in het vorige recordkwartaal. Na dat bericht hadden sommige partijen zelfs op een nog hoger resultaat gerekend. Sinds de jaarwisseling was de beurskoers al met 86% opgelopen.

Volatiliteit

Een andere factor die meespeelt bij de koersdaling is het uitblijven van een concrete prognose voor heel 2018. Hoewel het bedrijf benadrukte dat het profiteert van de groeiende ETP-markt, zijn er weinig ontwikkelingen die erop wijzen dat het resultaat ook zonder de scherpe toename van het handelsvolume significant hoger zou hebben gelegen dan vorig jaar. In een normaal jaar zou Flow Traders zijn afgestevend op een winst per aandeel van circa €1,50 tot €2,00. Op basis daarvan heeft de waardering niet heel veel opwaarts potentieel. De groeiende onzekerheid wijst erop dat beleggers rekening moeten houden met een toename van de volatiliteit. Dat is gunstig voor Flow Traders, dat daarmee een prima tegenwicht is voor de meer marktgevoelige posities in de portefeuille. Het koopadvies blijft van kracht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles
  • En aandacht voor beleggen in onstuimige tijden