Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Tiplijsten Erik Klooster, 24 okt 2019 10:00

Opvallende nieuwkomers onder verkooptips

0 0 Leestijd ongeveer

Ons jongste overzicht van Nederlandse verkooptips telt een aantal in het oog springende nieuwkomers. Neem ABN Amro, dat mogelijk ook met witwaspraktijken te maken heeft. Of Brunel, dat hard onderuit is gegaan op de beurs. U vindt hier al onze verkooptips in één oogopslag.

Eens in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze fundamentele verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse aandelen en een voor buitenlandse aandelen.

Vandaag het overzicht van onze fundamentele verkooptips van Nederlandse aandelen.

Adviesverhoging

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht.

De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan het fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

ABN Amro
Adviesverlaging ABN Amro door witwas-onderzoek (26 september)
De beurskoers van ABN Amro klapte donderdag 26 september onderuit door het nieuws dat het Openbaar Ministerie bekijkt of er regels tegen witwaspraktijken zijn overtreden.
Adyen
Groeitraject Adyen oogt kwetsbaar (28 augustus)
De omzet van Adyen neemt razendsnel toe dankzij de ijzersterke positie op de groeimarkt voor digitale betalingen. De vraag dringt zich echter op hoe lang de groei van het bedrijf de zeer hooggespannen verwachtingen nog blijft waarmaken.
Aegon
Onze banken en verzekeraars onder de loep vanwege Draghi (17 september)
De maatregelen van ECB-voorzitter Mario Draghi brengen Europese banken en verzekeraars verder in het nauw. Sommige partijen worden echter harder geraakt dan andere.
Air France-KLM
Duikvlucht Air France-KLM (11 september)
De koers van Air France-KLM verloor ruim 10%. Analisten zijn sceptischer geworden over het fonds. Directe oorzaak van de koersdaling is de waarschuwing van het concern dat het aantal boekingen in het hoogseizoen zwakker is dan voorzien.
Alfen
Alfen op schema van verkeerde koers (28 augustus)
De producent van laadpalen voor elektrische auto’s ligt op schema in de uitvoering van de groeistrategie. Toch ontbreekt een fundamenteel element.
Altice Europe
Altice Europe is een hype (1 augustus)
Telecomonderneming Altice Europe kende een goed tweede kwartaal. De schuld steeg echter, wat dan weer als negatief moet worden gezien.
AND
AND heeft geld nodig (17 september)
AND heeft in de eerste zes maanden van 2019 een omzet behaald van €0,6 mln. Daarop is een verlies geleden van €0,7 mln. Het bedrijf heeft nog altijd veel te weinig betalende klanten.
Avantium
Avantium ziet kaspositie snel teruglopen (20 augustus)
Eind juni had Avantium nog €53,1 mln aan liquide middelen, tegenover €83,3 mln begin dit jaar. De kasuitstroom was vooral het gevolg van de uitkoop van BASF in de bioplastic joint-venture voor €17,4 mln en investeringen in een proeffabriek voor biochemicaliën (€3,1 mln).
Beter Bed
Beter Bed verkoopt Matratzen, wij verkopen Beter Bed (14 oktober)
Beter Bed verkoopt Matratzen Concord om het eigen voortbestaan veilig te stellen. De verkoopprijs is er naar.
Brunel
Brunel hard onderuit (23 oktober)
Detacheerder Brunel zit in zwaar weer. Het bedrijf maakte dinsdag nabeurs bekend dat het de handdoek in de ring gooit in Texas.
Corbion
Corbion heeft lek nog niet boven (7 augustus)
Het biotechbedrijf ondervindt problemen bij de biochemische afdeling, die waarschijnlijk in 2019 slechter draait dan het voorgaande jaar.
Euronext
Voor Euronext ligt de lat wel heel hoog (13 september)
De beursdrang van Prosus en andere bedrijven speelt Euronext in de kaart. De waardering van het beursplatform is door een koersrally sinds de jaarwisseling echter te ver opgelopen.
ForFarmers
Grote winstval bij ForFarmers, koers licht omhoog (16 augustus)
Diervoederbedrijf ForFarmers heeft over de eerste jaarhelft de onderliggende ebitda met 31,5% zien dalen tot €35,8 mln. De nettowinst maakte een smak van 61,5% tot €11,9 mln.
GrandVision
GrandVision heeft topkoers bereikt (1 augustus)
EssilorLuxxotica en HAL Trust hebben overeenstemming bereikt over het bod van €28 per aandeel op de stukken GrandVision die HAL Trust in bezit heeft.
IMCD
IMCD ziet markt verslechteren, aandeel afgestraft (16 augustus)
Chemisch distributeur IMCD groeit nog altijd hard, maar in het tweede kwartaal is sprake geweest van een fikse vertraging. Beleggers straften het hoog gewaardeerde aandeel tot ruim 18% af.
Kiadis Pharma
Heel pijnlijke vertraging voor Kiadis (21 oktober)
Kiadis Pharma heeft een heel pijnlijke vertraging opgelopen in het keuringsproces van ATIR101. Een koersdaling van meer dan 50% is het logische gevolg.
Philips
Winst Philips valt tegen in het laatste kwartaal (11 oktober)
De winstmarge zal dit jaar minder hard groeien dan Philips had verwacht, bleek uit een niet gepland persbericht. De definitieve kwartaalcijfers volgen op 28 oktober.
Sligro
Sligro zit in zwaar weer (21 oktober)
De autonome omzetgroei van de groothandel daalde in het derde kwartaal met 3,2%. De overname van drankendistributie van Heineken verloopt nog niet soepel.
Sligro
WDP bouwt portefeuille gestaag uit (23 oktober)
Logistiek vastgoedfonds WDP maakt dankzij de oplevering van voorverhuurde nieuwbouwprojecten een sterke groei door. Het bedrijf handhaaft de winstverwachting.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!