Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen

Actueel advies

Advies van de dag Jeroen Boogaard, 23 okt 2019 12:27

WDP bouwt portefeuille gestaag uit

0 0 Leestijd ongeveer

Logistiek vastgoedfonds WDP maakt dankzij de oplevering van voorverhuurde nieuwbouwprojecten een sterke groei door. Het bedrijf handhaaft de winstverwachting.

Over de eerste negen maanden van dit jaar heeft WDP het directe beleggingsresultaat met 15,9% opgevoerd tot €161,8 mln. Deze operationele nettowinst is exclusief verkoopresultaten en herwaarderingen en is de basis voor het dividend. De sterke groei is hoofdzakelijk te danken aan de verdere uitbreiding van de portefeuille in met name Nederland en Roemenië. Diverse voorverhuurde projecten werden in exploitatie genomen. Indexatie van huurcontracten resulteerde in een autonome brutohuurgroei van 1,6%. De bezettingsgraad bleef vrijwel stabiel op 97,3%.

Niet alleen de gebruikersmarkt blijft sterk, ook investeerders houden veel interesse in logistiek vastgoed. Dit leverde een positieve herwaardering op van €192 mln, ofwel 5,1%. Daartegenover stond een afboeking van rentederivaten met €68,5 mln, als gevolg van de verdere daling van de rente. Zodoende bleef onderaan de streep de nettowinst steken op €232,6 mln, tegen €194,3 mln in dezelfde periode vorig jaar.

Winstverwachting

WDP bevestigt de verwachting voor geheel het jaar van een direct resultaat per aandeel van €6,50 en een dividend van €5,20, een toename van 8% vergeleken met 2018. Ook ligt de vastgoedbelegger op schema met zijn groeiplannen voor 2019-2023. In deze periode moet de portefeuille verder toenemen van €3,5 mrd naar €5,0 mrd. De aandeelhouders zullen profiteren. WDP wil de winst en het dividend over deze tijdsspanne opvoeren naar respectievelijk €8,00 en €6,50 per aandeel. Dit komt neer op een toename van circa 6% per jaar.

Advies WDP blijft in stand

Het lijkt erg ambitieus, maar eerdere doelstellingen waren dat ook en die zijn allemaal gehaald. Vooralsnog ligt het bedrijf op schema. De portefeuille stond eind september voor €3,9 mrd in de boeken, inclusief zonnepanelen. In de eerste negen maanden kwam het investeringsvolume uit op circa €400 mln, waarbij het vooral gaat om nieuwe projecten voor de ontwikkelingspijplijn. WDP is een mooi groeifonds. Zijn sterke positie in de markt voor e-commerce – een groeimarkt bij uitstek – is er samen met het vooruitzicht van dividendgroei voor verantwoordelijk dat het aandeel dit jaar zeer sterk is gestegen. Maar de koers is wel erg ver weggelopen van de intrinsieke waarde van €74,60 per aandeel. Ook het dividendrendement van 3% is mager. Ik handhaaf het verkoopadvies.

Uitbreiding activiteiten naar Duitsland
WDP werkt voor zijn klanten aan een betere geografische spreiding van zijn vastgoedportefeuille. Na Nederland en Roemenië richt het bedrijf zijn pijlen nu ook op Duitsland. Deze grote logistieke vastgoedmarkt wil WDP samen met de Duitse vastgoedbelegger VIB Vermögen betreden. De 50/50-joint venture zal eind dit jaar actief zijn en via ontwikkelingsprojecten en selectieve aankopen een logistieke portefeuille opbouwen in Noordrijn-Westfalen, Bremen en Hamburg. Dit zijn de logistieke hotspots van Duitsland. Net als in Nederland ligt de logistieke vastgoedmarkt in Duitsland er goed bij. De beleggersvraag is sterk, waardoor de aanvangsrendementen zijn gedaald. WDP heeft echter bewezen dat het met eigen ontwikkeling gunstige rendementen voor zijn aandeelhouders kan boeken.
CIJFERS EERSTE NEGEN MAANDEN
in € mln20192018
Direct beleggingsresultaat114,0101,2
Nettowinst232,6194,3
Vastgoedportefeuille3912,53449,6

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!