Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 20 aug 15:57

Avantium ziet kaspositie snel teruglopen

0 0 Leestijd ongeveer

De rap slinkende kaspositie dwingt Avantium om snel nieuwe financiering aan te trekken.

Eind juni had Avantium nog €53,1 mln aan liquide middelen, tegenover €83,3 mln begin dit jaar. De kasuitstroom was vooral het gevolg van de uitkoop van BASF in de bioplastic joint-venture voor €17,4 mln en investeringen in een proeffabriek voor biochemicaliën (€3,1 mln). Maar ook het onderdeel dat R&D-diensten en systemen aan de chemie en oliesector levert, draaide minder goed dan verwacht.

Financieringsopgave Avantium

Avantium had geen nieuws over de technologische vorderingen bij de bioplastics, die in potentie de grootste waarde vertegenwoordigen. Volgend jaar wordt de definitieve beslissing genomen over de bouw van een fabriek, die in 2023 de deuren moet openen. De bouw kost €150 mln, en ik denk dat het heel lastig wordt om de financiering hiervoor rond te krijgen.

Ook de drie andere ontwikkelingsprogramma’s kosten de komende jaren nog veel geld. Het aandeel is in deze onzekere fase te speculatief en blijft op ‘verkopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!