Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
image description

Opties

Beleggers hebben te allen tijde te maken met onzekerheid. Daarom willen ze een optimale verhouding tussen rendement en risico.

Met behulp van opties kan de verhouding tussen risico en rendement in een portefeuille vaak verbeterd worden of afgestemd worden op de voorkeur van de belegger. In dit dossier verzamelen wij alle educatieartikelen die dit nuttige beleggingsinstrument behandelen.

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Afbeelding bij artikel Beleggen met opties: vaak verliezen en toch heel veel winnen
OpinieHildo Laman, 28 feb 2018 12:34

Beleggen met opties: vaak verliezen en toch heel veel winnen

Twee derde van je posities met verlies sluiten en toch tientallen procenten rendement maken. Voor aandelenbeleggers lijkt dat een utopie, maar de wekelijkse optietips van Beleggers Belangen bewijzen dat het met derivaten heel goed mogelijk is.

0 0
Afbeelding bij artikel Dit moet u weten over onze optietips
OpinieAnneloes Viskil, 12 mei 2017 14:40

Dit moet u weten over onze optietips

Benieuwd naar onze optietips? Lees hier meer Wilt u meer lezen over de optietips maar bent u nog geen abonnee? Profiteer dan nu van onze welkomactie! Lees Beleggers Belangen digitaal 6 weken voor €5,95. www.beleggersbelangen.

0 0
Afbeelding bij artikel Wat gebeurt er met mijn opties als de beursnotering stopt na een overname?
OpinieHildo Laman, 10 jul 2016 07:35

Wat gebeurt er met mijn opties als de beursnotering stopt na een overname?

Als een beursnotering wordt beëindigd vanwege een overname (betaald in cash) worden de opties op het betreffende aandeel die nog niet verlopen zijn vroegtijdig afgerekend. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, gebeurt dit niet tegen de pure intrinsieke waarde, maar tegen een theoretische waarde.

0 0
Afbeelding bij artikel Hoe combineer ik opties en aandelen?
OpinieHildo Laman, 18 jul 2014 12:24

Hoe combineer ik opties en aandelen?

Er is een aantal veelgebruikte strategieën waarbij opties worden gebruikt in combinatie met aandelen, futures of andere effecten. In dit laatste deel van onze serie over opties gaan we onder andere in op het beschermen van aandelen met puts en het genereren van inkomen met het schrijven van calls.

0 0
Afbeelding bij artikel Welke combinatie moet ik kiezen?
OpinieHildo Laman, 4 jul 2014 12:13

Welke combinatie moet ik kiezen?

Door opties met elkaar te combineren, kan een strategie worden gevolgd die specifiek is toegesneden op een bepaalde beleggingsvisie. In dit deel van onze educatieserie over opties bespreken we een aantal veelgebruikte optiestrategieën: spreads, butterflies, straddles en strangles.

0 0
Afbeelding bij artikel Wat is delta en put-callpariteit?
OpinieHildo Laman, 9 mei 2014 11:48

Wat is delta en put-callpariteit?

In het vierde deel van de reeks over opties wordt uitgelegd wat delta is en wat de put-callpariteit inhoudt. Om de uitleg niet nodeloos ingewikkeld te maken, laten we een aantal factoren achterwege. Het gaat immers om het algemene beeld van deze twee begrippen en hun werking.

0 0