Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Tiplijsten Erik Klooster, 11 apr 2019 10:00

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

0 0 Leestijd ongeveer

Veertien Nederlandse aandelen hebben wij de afgelopen drie maanden een verkoopadvies gegeven. Met deze aandelen wedt u duidelijk op het verkeerde paard. En om in de gezegden te blijven: een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Eens in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze fundamentele verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse aandelen en een voor buitenlandse aandelen.

Vandaag het overzicht van onze fundamentele verkooptips van Nederlandse aandelen.

Adviesverhoging

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht.

De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan het fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Air France-KLM
Air France-KLM weer richting staatsbedrijf (27 februari)
De Nederlandse Staat heeft een belang van 12,68% in Air France-KLM opgebouwd en wil dit tot 14% uitbreiden.
Altice Europe
Altice Europe werkt aan verliezen (2 april)
Kabelmaatschappij Altice Europe komt heel geleidelijk uit de rode cijfers. Telecom blijft in Europa een sector die in omzet daalt. Die van Altice Europe nam in 2018 af met 3,5%, naar €14 mrd.
Avantium
Avantium moet dringend op zoek naar een nieuwe partner (27 maart)
Avantium boekte vorig jaar een nettoverlies van €68,4 mln, tegen een min van €16,8 mln in 2017. BASF trok zich terug uit de bioplastic joint-venture en dat leidde tot eenmalige kosten en een afboeking van €50 mln. Het operationele verlies verdubbelde bijna naar €7,7 mln.
Corbion
Corbion beleeft moeilijke periode (8 maart)
Corbion heeft moeite de eigen doelen te halen. Zo zou de autonome omzetgroei jaarlijks 3-6% moeten zijn. En Ingredient Solutions, verreweg de grootste divisie, zou elk jaar een autonome omzetgroei van 2 tot 4% moeten halen.
Euronext
Het beste lijkt eraf voor Euronext (27 maart)
Beursplatform Euronext plukte de afgelopen jaren de vruchten van een gunstig beursklimaat en een slimme overnamestrategie. Het is twijfelachtig of het bedrijf die goede lijn kan doortrekken.
ForFarmers
ForFarmers verwacht minder goed jaar (14 maart)
Na een matig 2018 staat veevoerleverancier ForFarmers nu voor een lastige jaarstart. Wij houden daarom ons eerdere koopadvies tegen het licht.
KAS Bank
Megapremie bij overname KAS Bank (25 februari)
Het Franse Crédit Agricole heeft een bod uitgebracht van €188 mln op KAS Bank. Daarmee ligt het overnamebedrag per aandeel ruim dubbel zo hoog als de slotkoers van 22 februari.
KPN
Omzet KPN daalt, net als de kosten (30 januari)
Telecom is in Nederland al jaren geen groeimarkt meer. Er heerst felle concurrentie. KPN weet met moeite zijn positie te consolideren, zo bleek uit de jaarcijfers.
Philips
Aardig resultaat maakt Philips niet direct koopwaardig (30 januari)
Philips verraste beleggers met mooie kwartaalcijfers en de aankondiging van een hoger dividend en aandeleninkoop. Het bedrijf vertoont echter nog steeds zwakke plekken.
Signify
Signify voert de winst flink op (6 februari)
De margedruk bij Signify is minder groot dan verwacht. De aangepaste ebita-marge steeg in het vierde kwartaal met 140 basispunten naar 12,4% (heel 2018: 10,1%).
Sligro
Sligro stelt orde op zaken (30 januari)
Groothandel Sligro zit in een overgangsfase, met expansie in het buitenland en de opbouw van nieuwe distributiekanalen. De effecten van dit beleid moeten worden afgewacht.
Vopak
Terminals minder vol bij Vopak (13 februari)
Vopak heeft een wat moeizaam vierde kwartaal gedraaid. Omzet en bedrijfsresultaat daalden, mede door een lagere bezettingsgraad. Dit jaar zal beter verlopen.
Wereldhave
Digitale disruptie splijt vastgoedsector (27 februari)
De snelle opkomst van e-commerce laat zijn sporen na in de vastgoedsector. Terwijl logistiek vastgoed de wind in de rug heeft, verdwijnen steeds meer fysieke winkels uit het straatbeeld. Dit vereist van beleggers een sterkere focus op kwaliteit.
Wessanen
Wessanen ontvangt acceptabele bieding (21 maart)
Door het succes van concurrenten moest natuurvoedingsbedrijf Wessanen bij de halfjaarcijfers van 2018 een omzet- en winstdaling melden. De aandelenkoers tuimelde van €18 naar €12.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!