Updates

Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 4 apr 2019 10:07

Van deze 26 aandelen moet u het níet hebben

0 0 Leestijd ongeveer

In het eerste kwartaal hebben 26  toonaangevende internationale aandelen van ons een verkoopadvies gekregen. Als u een positief rendement wilt behalen, moet u het (vooralsnog) niet hebben van deze aandelen. Voor al deze adviezen geldt dat ze op basis van technische analyse tot stand zijn gekomen.

Een keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor internationale aandelen.

Technische verkooptips

Vandaag het overzicht van onze technische verkoopadviezen op Europese en Amerikaanse aandelen.

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Advieswijzigingen

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Voortdurend gemonitord

De adviezen voor aandelen zijn de geldende adviezen voor deze internationale aandelen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus, in tegenstelling tot de adviezen, soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze technische verkooptips voor internationale aandelen.

AB InBev
AB InBev: een van de beste shortposities (1 februari)
AB InBev behoort tot onze succesvolste shortposities in Europa. Het aandeel werd eind 2017 op ‘verkopen’ gezet toen de koers door een stijgende steunlijn zakte en de indicatoren in de verkoopstand terechtkwamen. Sinds dat moment is de koers tot eind december vorig jaar met meer dan 40% gezakt.
Adecco
Adecco blijft op verkooplijst staan (10 januari)
Adecco staat sinds mei vorig jaar op de verkooplijst. De koers zakte toen door de horizontale steunlijn op CHF69. Enkele weken daarvoor waren de indicatoren al gedraaid. Het 40-weeks gemiddelde kreeg een negatieve hellingshoek en de MACD zakte door de nullijn.
Apple
Herstel Apple doet pijn (29 maart)
Het recente herstel van Apple doet pijn omdat we in een shortpositie zitten, aangegaan toen de koers eerst uit het opwaarts trendkanaal zakte en de indicatoren aangaven dat de langetermijntrend dalend zou worden. Het leek aanvankelijk de goede kant uit te gaan.
AT&T
AT&T al lang op ‘verkopen’ (7 maart)
AT&T is een van onze langstlopende Amerikaanse shortadviezen. Al in september 2017 werd het aandeel op ‘verkopen’ gezet, toen de koers door de horizontale steun op $36 zakte. In het begin werden beleggers die het aandeel short zaten, nog even flink op de proef gesteld.
BASF
Herstel BASF onvoldoende (1 februari)
BASF laat een krachtig herstel zien vanaf het dieptepunt van eind december. Maar het herstel is niet voldoende om het advies op te waarderen naar ‘houden’. Het aandeel kwam destijds op de verkooplijst toen de koers door de horizontale trendlijn op €79 zakte. Toen werd een hoofd-en-schoudersformatie voltooid.
Bayer
Herstel Bayer maakt geen indruk (25 januari)
Bayer heeft recent herstel laten zien. Maar we zijn nog niet onder de indruk en laten het aandeel op ‘verkopen’ staan. Het verkoopsignaal dateert van augustus vorig jaar. De koers zakte toen onder de horizontale steunlijn op €85.
Biogen
Bodem weggeslagen onder Biogen (29 maart)
De bodem is weggezakt onder Biogen. De koers heeft in korte tijd twee belangrijke steunlijnen doorbroken. Ten eerste de stijgende steunlijn getrokken onder de laatste twee bodems en ten tweede de horizontale steunlijn op $250.
Caterpillar
Flinke pullback Caterpillar (18 januari)
We hebben Caterpillar afgelopen november op ‘verkopen’ gezet toen de koers door de horizontale steun op $135 zakte. Daarna daalde de koers in eerste instantie verder. Maar recent hebben we tevens een flinke pullback gezien.
Daimler
Indicatoren negatief voor Daimler (18 januari)
Daimler heeft sinds de zomer van 2018 een verkoopadvies. De koers zakte toen door de horizontale steunlijn op €59. Ook de indicatoren, het 40-weeks gemiddelde en de MACD, draaiden toen in de verkoopmodus. De koers heeft daarna een dalend trendkanaal gevormd en de winst op de shortpositie is opgelopen tot 15%.
Deutsche Bank
Deutsche Bank nog altijd in dalend trendkanaal (4 april)
Deutsche Bank zit nog altijd in het dalend trendkanaal dat nu een jaar intact is. Ondanks dat de koers recent trachtte opwaarts uit te breken blijft het aandeel op de lijst van verkoopadviezen staan. Het verkoopsignaal dateert alweer van maart vorig jaar
DowDuPont
Verder herstel DowDuPont nodig (25 januari)
Net als veel andere aandelen laat DowDuPont een sterk herstel zien na de klap van december. Maar het herstel is nog niet krachtig genoeg om het verkoopsignaal uit oktober ongedaan te maken. De koers zakte toen door de horizontale steun op $61,50.
Exxon Mobil
Krachtige bear market rally voor Exxon Mobil (4 april)
Dat niet alle shortposities succesvol zijn, bewijst Exxon Mobil. Daar doet een krachtige opwaartse rally pijn (verlies op de shortpositie staat nu op een 18,5%). Het verkoopsignaal van begin dit jaar leek volkomen gerechtvaardigd.
Facebook
Voorzichtig herstel bij Facebook (22 februari)
Facebook heeft de laatste twaalf maanden grote koersschommelingen doorgemaakt. In de zomer van vorig jaar leek aan de euforie geen einde te komen, wat de beurskoers op een historisch hoogtepunt plaatste. Een half jaar later deden beleggers het aandeel massaal in de verkoop.
General Motors
Verkoopadvies General Motors betaalt zich nog niet uit (1 februari)
Het verkoopadvies van General Motors, afgegeven in oktober van vorig jaar, betaalt zich nog niet uit. De koers zakte in de herfst achtereenvolgens door een stijgende steunlijn en de horizontale trendlijn net onder de $35. Ook de indicatoren stonden toen al geruime tijd in de verkoopmodus.
Glencore
Seinen nog op rood voor Glencore (1 februari)
Glencore zit nog altijd in een dalende trend. Die ontstond in september vorig jaar toen de koers door de onderkant van een zijwaartse range zakte. De neergaande trend werd ook bevestigd door de indicatoren. Het 40-weeks gemiddelde ging dalen en de MACD zakte onder de nullijn.
Goldman Sachs
Goldman Sachs lijkt op Dow Jones (15 maart)
De koersontwikkeling van Goldman Sachs heeft gelijkenissen met die van de Dow Jones. Ook hier is een V-spike-bodem te zien, een snelle daling gevolgd door een even snelle stijging. Vlak voor de voltooiing van de V-spike gaat de koers vaak even zijwaarts, in de vorm van een vlagpatroon.
Home Depot
Veel dalingspotentieel bij Home Depot (10 januari)
Er lijkt een dalende trend te zijn begonnen bij Home Depot. We verlagen daarom het advies naar ‘verkopen’. Er is aardig wat dalingspotentieel. De eerste steun ligt bij de bodem van medio 2017 op $147.
HSBC
Verkoopadvies HSBC bevestigd (15 maart)
HSBC staat sinds oktober vorig jaar op ‘verkopen’. De koers zakte toen door de horizontale steunlijn net iets onder de 650p. Begin 2018 waren de indicatoren al negatief geworden, maar we hebben toen gewacht op een doorbraak door een belangrijke steun.
JPMorgan Chase
JPMorgan: verkoopadvies betaalt zich nog niet uit (4 april)
JPMorgan Chase staat sinds december vorig jaar op ‘verkopen’. De koers zakte toen uit de zijwaartse beweging met steun op $105. Tegelijk met de neerwaartse doorbraak gingen de indicatoren in de verkoopmodus. Er werd ook een koersdoel gezet, namelijk door de zijwaartse beweging om te klappen.
Manpowergroup
Manpowergroup zit gevangen (15 februari)
Manpower zit nog altijd gevangen in een dalend trendkanaal. Zolang de koers hierbinnen beweegt, blijft het verkoopadvies van kracht. We hadden Manpower in mei 2018 op verkopen gezet toen de koers door de belangrijke horizontale trendlijn op $100 zakte.
Orange
Orange bewijst grilligheid markt (15 februari)
Dat het snel kan verkeren op de aandelenbeurzen bewijst Orange. Lange tijd zat het aandeel gevangen in een neutrale driehoek. Eind 2018 brak Orange hier opwaarts uit, tegen het overheersende negatieve sentiment op de aandelenbeurzen in.
Santander
Santander geeft trend weer (25 januari)
Na de Amerikaanse banken zijn ook Europese banken hersteld. Dat is goed te zien aan de recente uitbraak van Santander uit het dalend trendkanaal. Maar overtuigend is het nog niet. Het verkoopadvies blijft daarom vooralsnog gehandhaafd.
Schlumberger
Shortpositie Schlumberger op grote winst (25 januari)
Schlumberger zit in een bearmarkt sinds het moment dat de koers door de horizontale steun op $61 zakte. Het aandeel is toen hard gedaald en onze shortpositie staat inmiddels op een grote winst. Recent heeft de koers een krachtig herstel laten zien, wat logisch is gezien de voorafgaande daling.
Teva
Vers verkoopadvies voor Teva (10 januari)
Lange tijd hebben we bij Teva rekening gehouden met de vorming van een omgekeerde hoofd-en-schoudersformatie. De linkerschouder van dit patroon vormde zich al medio 2017 en de kop eind dat jaar. De rechterschouder heeft meer tijd in beslag genomen en vormde zich gedurende het eerste kwartaal van 2018.
Vale
Winst nemen op longpositie Vale (22 februari)
Het wordt dan eindelijk tijd om een keer winst te nemen op de longpositie die wij sinds een aantal jaren aanhouden in Vale. En het is niet zomaar een winst: ik incasseer 130%. Resultaten worden vaak positief beïnvloed door enkele grote positieve uitschieters.
Vodafone
Vodafone vooralsnog in dalend trendkanaal (4 april)
Er heerst verdeeldheid in de telecomsector. Terwijl Deutsche Telecom en ook KPN op ‘kopen’ staan, geldt voor Vodafone nog altijd een verkoopadvies. En dit advies dateert alweer van zomer van vorig jaar, toen de koers uit een brede zijwaartse beweging zakte.

In de jongste uitgave van Beleggers Belangen vindt u onze laatste technische verkoopadviezen op een rij.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!