Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Advies van de dag Jaap Barendregt, 21 mrt 12:00

Wessanen ontvangt acceptabele bieding

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Na een kwakkeljaar heeft Wessanen een overnamebod ontvangen dat een acceptabele waarde bezit.

Door het succes van concurrenten moest natuurvoedingsbedrijf Wessanen bij de halfjaarcijfers van 2018 een omzet- en winstdaling melden. De aandelenkoers tuimelde van €18 naar €12. De k/w voorafgaande aan deze val stond in de buurt van 35, wat aangeeft dat de beleggers het bedrijf als een groeiaandeel zagen. Sinds die halfjaarcijfers is de onderneming, die zich door hogere prijzen dan de concurrentie wat uit de markt had laten drukken, bezig geweest schapruimte bij de klanten terug te winnen. In het vierde kwartaal meldde het bedrijf vooruitgang, met nieuwe autonome omzetgroei. Dat werd bericht op 12 februari. De koers was toen €7,69.

 

Wessanen ontvangt

Bod op Wessanen

Begin februari ontving het bedrijf ook een overnamebod van grootaandeelhouder (25,7%) Charles Jobson en de Franse investeringsmaatschappij PAI. Dat bod werd afgewezen, maar het werd enkele keren verhoogd, tot Wessanen op 14 maart meldde dat een bieding van €11,50 per aandeel (inclusief aprildividend van €0,14) acceptabel was. PAI kreeg toestemming in de boeken te kijken. Nu is de cruciale vraag of PAI bij zijn bod blijft. Eerder verlaagde PAI een bod op het Belgische Ontex na een reeks van hogere biedingen en een zo bereikte due diligence. Die overname ging toen niet door.

Beoordeling bod

De meningen in de financiële markt zijn verdeeld. KBC acht het bod te laag en vindt €12,50 acceptabel. Petercam houdt het op €12,80. ING daarentegen zit globaal op een waarde voor Wessanen van €9-€10. Ik denk dat het bod van €11,50 bij een k/w van 24,60 redelijk is, gezien Wessanen’s huidige marktsituatie. Als PAI het bod doorzet zal ik het verkoopadvies voor Wessanen wijzigen in een aanmeldadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!