Updates

Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

VolkerWessels

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
image description
Actueel Jaap Barendregt, 19 mrt 10:43

Beurzen beleven een fantastisch kwartaal

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

VolkerWessels

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen

De beursindices hebben de dip van begin maart achter zich gelaten en stijgen weer geleidelijk. Maar die geleidelijkheid levert over heel 2019 voor de AEX-index toch een stijging van 480 naar 550 op. Elke keer een kleine indexverhoging resulteert dus in een mooie stijging.

NEDERLAND

De AEX-index steeg vanochtend bij opening met bijna 0,3%. De Midcap-index nam toe met 0,2%. Onder de aandelen in die indices zijn geen grote stijgers of enorme dalers zichtbaar. Er is verder ook weinig nieuws. Wel is nog opvallend dat banken als ABN Amro in Nederland en Société Générale in Frankrijk niet profiteren van de berichtgeving rond de mogelijke fusie van Deutsche Bank en Commerzbank in Duitsland. Hoewel daarmee een grotere bank zou worden gecreëerd, is die fusiebank waarschijnlijk jarenlang met zichzelf bezig en zal dus weinig te bieden hebben op het concurrentievlak. Met name ING zal wel blij zij met die ‘afwezigheid’ van de fusiebank, want ING heeft vrij grote retailbankactiviteiten in Duitsland zelf. Zowel ABN Amro als ING staat bij ons trouwens op ‘kopen’ (zie de links).

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Altice +1,4
 • Galapagos +1,2%
 • ASMI +1,0

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • AkzoNobel -0,9%
 • ABN Amro -0,7%
 • DSM -0,6%

EUROPA

De Eurostoxx 50 index opent vlak. Ook hier vertonen de openingskoersen weinig beweging. Opvallend is wel dat twee modeconcerns bij de grootste stijgers staan: Kering en LVMH. Ik heb beide op ‘kopen’ staan. Wellicht profiteren zij nog van de slechte cijfers die Prada presenteerde. Dit modebedrijf weet juist niet van de Chinese koopwoede bij mode te profiteren zoals Kering (via Gucci) en LVMH dat wel doen. Dat zet beide extra voor het voetlicht. Gucci doet duidelijk iets fout; zo heeft het bedrijf de eigen winkels te laat gemoderniseerd en slaat de collectie minder aan.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Kering +1,2%
 • Deutsche Telekom +0,9%
 • LVMH +0,9%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Société Générale -1,3%
 • Total -0,9%
 • Engie -0,6%

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones Industrial steeg maandag met 2,2%. Boeing zette zijn val door. Er zijn vraagtekens te zetten bij de onafhankelijkheid van de Amerikaanse toezichthouder FAA vanwege de late reactie bij het vliegverbod. Laat de FAA de oren te veel hangen naar de belangen van Boeing? Een slechte toezichthouder is als het om twijfel over veiligheid gaat ook slecht voor een vliegtuigbouwer.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Goldman Sachs +2,1%
 • Microsoft +1,4%
 • United Health +1,4%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Boeing -1,8%%
 • Walt Disney -1,6
 • Procter & Gamble -0,9%

GRAFIEK VAN DE DAG

Ook de Aziatische beurzen vertonen in het lopende kwartaal een stijging die ongedacht was toen we in december op het nieuwe jaar toasten. Die toast bleek buitengewoon effectief. Als het zo doorgaat wordt een uit 2012 daterend kwartaalrecord gebroken. De Chinees-Amerikaanse handelsperikelen zijn ondergesneeuwd bij het weer versoepelde monetaire beleid van de grote centrale banken.

AGENDA

Bedrijfscijfers:
Total: ex-div (€0,64, kwartaal)

Macro-economische cijfers:
Index economisch sentiment eurozone, maart (verwacht: -22; vorig: -16,6)
Loonontwikkeling eurozone, 4e kwartaal (verwacht: 2,5%: vorig: 2,4%)

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!