Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Advies Jaap Barendregt, 11 okt 2018 12:45

Toptip van de week: LVMH blijft stevig groeien

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Wij zijn al enige tijd enthousiast over het Franse luxeconsumptiegoederenhuis LVMH. Vorig jaar herhaalden wij op 10 oktober ons koopadvies op het mode- en drankhuis. In dit artikel passeert dit advies de kritische revue.

Over 2017 steeg de autonome omzet van LVMH met 12%. Autonoom wil zeggen zonder bijzondere posten, acquisities en desinvesteringen en zonder wisselkoerseffecten. In het eerste kwartaal van 2018 was dit 13%. Over de eerste helft van 2018 kwam de autonome omzetgroei uit op 12%. In het derde kwartaal was het 11%. Dat zijn groeicijfers waarover verreweg de meeste bedrijven niet eens durven dromen.
De omzetstijging wordt door alle divisies stevig ondersteund. Over de eerste negen maanden van 2018 kenden de divisies Mode & Leer, Parfum & Cosmetica en Horloges & Juwelen met 14% de hoogste groeipercentages. Wijn & Sterke drank en de eigenwinkelverkopen op vliegvelden, schepen en de ‘magasins’ groeiden met respectievelijk 7 en 8% autonoom ook stevig.

Toekomst van LVMH

Sinds het advies van 10 oktober 2017 is een koerswinst van 20,3% gerealiseerd (exclusief dividend). De koerswinst was echter al in mei 2018 geboekt. De goede halfjaar- en negenmaandscijfers van 24 juli hebben daaraan dus niets toegevoegd. Sterker nog, de aandelenkoers is sinds mei met ruim 10% gedaald. Dat karakteriseert het beleggingsklimaat. Het bedrijf wijst op het scherper wordende handelsconflict tussen de VS en China waardoor de zaken nadelig kunnen worden beïnvloed. Ook afnemende toeristenstromen vanuit China en scherpere Chinese douanecontroles bij terugkerende toeristen kunnen zo’n nadelig effect veroorzaken.

Advies

Vooralsnog valt het conflict mee in de zin dat het de omzetgroei van LVMH niet sterk heeft geraakt. Wel is duidelijk dat het beleggingssentiment in Europa onder dit conflict leidt. Het sentiment in de VS blijft uitbundig positief. Maar het aandeel van LVMH noteert nu eenmaal aan de beurs van Parijs en staat daardoor meer onder invloed van het beleggerssentiment dat de Europese aandelen raakt. Wij handhaven ons koopadvies op grond van de verwachting dat LVMH in 2018 operationeel goed blijft presteren.

 

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!