Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Koersdaling Booking.com biedt kansen

0 0 Leestijd ongeveer

’s Werelds grootste verblijfboekkantoor Booking.com zit als groeiaandeel in de offensieve portefeuille. Het bedrijf krijgt weliswaar meer concurrentie en kan wat last krijgen van de brexit, maar investeert in groei op termijn. Buy the dip!

Booking.com kent een snelle omzetgroei. In 2015 was de omzet $9,2 mrd, in 2018 $14,5 mrd en de financiële markt verwacht voor 2020 een omzet van $17,3 mrd. Dat zou bijna een verdubbeling betekenen tussen 2015 en 2020. De vergelijkbare winst per aandeel stijgt zelfs nog sneller. In 2015 kwam die winst uit op $49,07 per aandeel, in 2018 op $92,59 en voor 2020 is de verwachting van de markt $112,97. Dat is veel meer dan een verdubbeling. Geen wonder dat wij dit groei-aandeel opgenomen hebben in de Offensieve portefeuille.

Ondanks groei koersdaling

Toch ontwikkelde de koers van het aandeel zich niet voortvarend. Sinds midden 2018 zit de klad in de koers: die ging van circa 2200 naar ruim 1700 nu. Bij de vierdekwartaalcijfers daalde de koers ook. Het bedrijf rapporteerde een omzetstijging van bijna 15%, een toename van het operationeel resultaat van circa 18% en een nettowinststijging van 70%. Die laatste stijging was overigens voor ruim 50% het gevolg van bijzonderheden. De aandelenkoers daalde echter na de cijfers omdat het bedrijf een lager dan verwachte winstvoorspelling voor het eerste kwartaal van 2019 deed. De marketing en advertentie-uitgaven worden opgevoerd. Die stappen duiden zowel op grotere concurrentie – Airbnb wordt bijvoorbeeld ook actief in hotelboekingen – als op de wil om meer boekingsplekken te vinden, zodat de omzet verder kan stijgen.

De omgevingsfactoren zitten op dit moment tegen. Ik denk daarbij vooral aan de brexit, die het toerisme vanuit het Verenigd Koninkrijk kan doen dalen indien de Britse pond onderuit gaat. De trend in de algemene toerismemarkt is echter groei, dus blijven er kansen voor Booking.com. Het bedrijf wil de concurrentie voorblijven en ik verwacht daarbij succes. Kopen op de huidige koersdip is derhalve een goed idee.

Booking.com
Fondscode (ISIN)BKNG
BeursNew York
Hoogste koers 12 mnd$2207,57
Laagste koers 12 mnd$1606,27
Beurswaarde$79,3 mrd
Koers-winstverhouding 201517,5

De koersdaling biedt kansen gezien de winstgroei.

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!