Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Tiplijsten Erik Klooster, 15 nov 2018 09:24

Verkopen is ons devies voor deze aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

De afgelopen drie maanden zijn vijftien Nederlandse aandelen op onze verkooplijst terechtgekomen. Mocht u ze in bezit hebben, dan kunt u ze maar beter van de hand doen. En kopen, dat raden wij al helemaal af. We zijn tot onze verkoopadviezen gekomen op basis van fundamentele analyse.

Als deze aandelen de komende twaalf maanden al rendement opleveren, zal dat vooral negatief zijn.

Eens in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze fundamentele verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse aandelen en een voor buitenlandse aandelen.

Vandaag het overzicht van onze fundamentele verkooptips van Nederlandse aandelen.

Adviesverhoging

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht.

De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan het fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Accell
Pon wil 20%-belang in Accell (14 november)
Pon Holding doet een tweede poging fietsfabriek Accell binnen te dringen. Dit keer gaat het niet om een volledige overname maar om een partieel bod op een vijfde van de stukken.
Air France-KLM
Onrust blijft groot bij Air France-KLM (15 oktober)
De nieuwe Canadese topman Ben Smith zorgt vooralsnog niet voor de zo gewenste interne rust bij Air France-KLM. Doordat Smith een commissariaat bij KLM wil, zwengelt hij de interne strijd alleen maar verder aan.
AND
Kaartenmaker AND trekt negatieve lijn uit 2017 dit jaar door (22 augustus)
AND International Publishers zag over het eerste halfjaar het verlies op jaarbasis oplopen van €0,8 mln naar €0,9 mln (€0,25 per aandeel).
Aperam
Aperam zoekt naar perspectief (7 september)
De beurskoers van Aperam zakt langzaam weg en dat geldt ook voor de resultaten. Het is zoeken naar een katalysator voor enig herstel. Voorlopig lijken de neerwaartse risico’s te overheersen.
Batenburg
Adviesverlaging ondanks sterke groei Batenburg (3 september)
De halfjaarcijfers van Batenburg Techniek mogen er zeker zijn. Ook de vooruitzichten zijn prima. Toch verlagen we het advies.
Beter Bed
Beter Bed komt eerder met melding over kwartaalcijfers en aanpassing van de strategie (17 oktober)
De kwartaalomzet van Beter Bed daalde met 7%, naar €98 mln. Vooral in juli liepen de verkopen slecht. Dit kwam door het warme weer. In Nederland daalde de omzet met 5% en in Duitsland met 9%.
Corbion
Corbion gaat door fase met dalende resultaten (7 november)
Na een half jaar rapporteerde Corbion een autonome omzetgroei van 3,1%. Na negen maanden kwam die groei uit op 2,8%. De autonome groei is dus in het derde kwartaal stilgevallen.
KAS Bank
Koude douche bij KAS Bank (11 september)
Hoewel KAS Bank erin slaagde om de baten iets op te voeren, zijn de flinke kostenstijging en de pessimistische prognose een heel vervelende verrassing. De koersafstraffing is terecht.
KPN
KPN blijft vooral dalen (24 oktober)
De omzet van KPN blijft onder druk staan, zij het dat de daling niet groot meer is. Zij kwam voor de voortgezette activiteiten neer op -1,6%, naar €1,4 mrd.
Philips
Philips heeft een groeiprobleem (22 oktober)
De derdekwartaalcijfers van Philips bevestigen de vrees dat het bedrijf er niet in slaagt om de omzetgroei te laten versnellen. Dat kwam het aandeel op een flinke afstraffing te staan.
Sligro
Sligro moet door een lastige fase (2 oktober)
Sligro bestond tot voor kort uit een groothandel voor levensmiddelen, dranken en aanverwante producten (foodservice) en supermarktketen Emté. De laatste is verkocht. Ik ga in dit artikel in op de verkoop en bespreek de resterende groothandelsactiviteiten.
Takeaway.com
Takeaway.com verhoogt uitbreidingsinspanningen in Duitsland (10 oktober)
In Nederland begint de groei van Takeaway.com af te zwakken. Vanwege mogelijke seizoensinvloeden vergelijk ik uitsluitend met het derde kwartaal van 2017. Toen stegen de Nederlandse orders met 34%, nu met 17%. Daar staat een lichte stijging in Duitsland tegenover
Vopak
Vopak in de gratie bij beleggers (5 november)
Vopak rapporteerde een omzet van €311,4 mln, nipt hoger dan de marktconsensus van €310 mln en ook wat hoger dan het voorgaande kwartaal (€309,9 mln).
Wereldhave
Wereldhave verkoopt Fins winkelcentrum (23 oktober)
Wereldhave verkoopt een Fins winkelcentrum voor €450 mln en houdt het geld op zak. De opbrengst ligt onder de boekwaarde.
Wessanen
Wessanen krijgt opnieuw een koersklap te verwerken (8 oktober)
Wessanen is in een positie terechtgekomen waarin een slecht bericht de aandelenkoers meteen veel lager zet. Dit gebeurde op vrijdag 5 oktober, toen ING het koersdoel verlaagde van €9,90 naar €6,40.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!