Updates

Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

VolkerWessels

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wessanen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Biogen

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 8 okt 13:18

Wessanen krijgt opnieuw een koersklap te verwerken

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Wessanen is in een positie terechtgekomen waarin een slecht bericht de aandelenkoers meteen veel lager zet. Dit gebeurde op vrijdag 5 oktober, toen ING het koersdoel verlaagde van €9,90 naar €6,40. Op 19 juli, de dag voor de halfjaarcijfers, stond de aandelenkoers nog op €17,44.  Op 20 juli was de slotstand €12,80.

Huidige oordeel over Wessanen

Wessanen werkt in de biologische niche van de voeding-en drankenmarkt. Die groeit harder dan de hele markt. Dat is gunstig. Maar het heeft ook toetreders aangetrokken, zoals andere bedrijven en zelfs klanten (supermarkten). Dit leidde tot forse winstdaling bij de halfjaarcijfers, en dus tot de koersdaling. Vooral ook het onverwachte van die mededeling leidde bij mij tot vragen. Had de winstwaarschuwing niet eerder moeten worden gegeven? Of heeft het management de veranderingen te laat in de gaten gekregen? Wat het antwoord ook is, het is slecht voor de aandelenkoers van Wessanen. De kou is bij mij niet uit de lucht, en kennelijk ook niet bij ING. Zolang geen duidelijkheid is over operationele verbetering, blijf ik bij het verkoopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €2,50 per week. Wat wij bieden:
  • Onafhankelijk beleggingsadvies, direct toepasbaar
  • Realtime koersdata van o.a. AEX, AMX en AScX
  • Persoonlijk dashboard van uw gekozen aandelen
  • Gratis opleidingen via de Beleggers Belangen Academy
 Probeer nu