Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen
image description
Advies Peter Schutte, 3 sep 2018 13:42

Adviesverlaging ondanks sterke groei Batenburg

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De halfjaarcijfers van Batenburg Techniek mogen er zeker zijn. Ook de vooruitzichten zijn prima. Toch verlagen we het advies.

Batenburg Techniek boekte over de eerste jaarhelft een volledig autonome omzetgroei van 14% tot €91,7 mln. Alle onderdelen droegen bij.

Beter dan verwacht

De omzetgroei was veel beter dan analisten hadden voorzien. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat steeg met 19% tot €5,4 mln. De nettowinst ging van €3,5 mln naar €4,1 mln.

Het sentiment in de proces-en maakindustrie en de utiliteitsbouw blijft volgens het bedrijf onverminderd positief. De orderportefeuilles zijn in alle drie de divisies goed gevuld.

De handel in het fonds is uiterst dun. Ook vinden wij de stukken met een k/w van circa 17 nogal aan de prijs. Wij verlagen het advies daarom naar ‘verkopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!