Updates

Aandelen Nederland

BinckBank

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 10 okt 12:10

Takeaway.com verhoogt uitbreidingsinspanningen in Duitsland

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BinckBank

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden

Hoewel de ordercijfers beperkte informatie bevatten, zijn zij interessant genoeg voor een commentaar op Takeaway.com. Ze kunnen helpen bij een inschatting over de gang van zaken in vooral Duitsland. Takeaway.com verhoogt de uitbreidingsinspanningen in Duitsland.

De derdekwartaalcijfers

In Nederland begint de groei af te zwakken. Vanwege mogelijke seizoensinvloeden vergelijk ik uitsluitend met het derde kwartaal van 2017. Toen stegen de Nederlandse orders met 34 procent, nu met 17 procent. Daar staat een lichte stijging in Duitsland tegenover: van +39% naar +40%. Het draait nu om Duitsland. Dat moet winstgevend worden als maaltijdbezorger Takeaway.com niet door de kasvoorraad van de beursgang heen wil zakken.

Vooruitblik voor Takeaway.com

In navolging van de concurrentie gaat het Nederlandse bedrijf de investeringen in Duitsland verhogen. Daardoor blijven de Duitse activiteiten in het jaar 2019 verlieslatend. Wel herhaalt de maaltijdbezorger dat het als geheel in of voor het derde kwartaal een positieve ebitdamarge zal gaan behalen. Dat is niet hetzelfde als met winst draaien. Ik verlaag de verwachte winst per aandeel over het jaar 2019 van €0,20 naar €0,00 en handhaaf het verkoopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!