Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
image description
Opinie Erik Klooster, 23 aug 2018 09:47

18 verkoopadviezen voor Nederlandse aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

De stroom kwartaal- en halfjaarcijfers is bijna opgedroogd. Tijd om de balans op te maken. Op grond van de jongste cijfers en ontwikkelingen hanteren wij voor een reeks Nederlandse aandelen een verkoopadvies. De achttien meest recente Nederlandse verkoopadviezen vindt u in dit overzicht.

Eén keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze fundamentele verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse aandelen en een voor buitenlandse aandelen.

Vandaag het overzicht van onze fundamentele verkooptips van Nederlandse aandelen.

Adviesverhoging

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht.

De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan het fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Air France-KLM
Air France-KLM beter dan verwacht (1 augustus)
Beleggers zetten de koers van luchtvaartmaatschappij Air France-KLM flink hoger na operationele resultaten die veel beter waren dan verwacht. De stakingskosten beliepen €260 mln.
Altice Europe
Altice Europe krijgt er flink van langs (2 augustus)
Werkelijk alle seinen staan op rood bij kabelaar Altice Europe, zoals al zichtbaar werd in het eerste kwartaal. De kwartaalomzet is gedaald in alle landen waar het bedrijf werkt.
AND
Kaartenmaker AND trekt negatieve lijn uit 2017 dit jaar door (22 augustus)
AND International Publishers zag over het eerste halfjaar het verlies op jaarbasis oplopen van €0,8 mln naar €0,9 mln (€0,25 per aandeel).
Beter Bed
Beter Bed presteert nog veel slechter dan verwacht (31 juli)
Met ons verkoopadvies behoorden we al niet tot de optimisten, maar Beter Bed presenteerde nog aanzienlijk slechtere halfjaarcijfers dan we hadden verwacht.
Brunel
Winstverwachting Brunel stelt teleur (14 augustus)
Detacheerder Brunel boekte sterke kwartaalresultaten en rekent voor heel het jaar op een winstverdubbeling. Beleggers hadden echter op meer gerekend en zetten het aandeel lager.
Corbion
Corbion heeft het moeilijk (8 augustus)
De halfjaaromzet van Corbion daalde met 4,9%, naar €439 mln. Zonder wisselkoers­effecten en acquisities kwam die daling neer op een stijging van 3,1%.
Curetis
Slinkende cashbuffer Curetis (14 augustus)
Om een faillissement te voorkomen, moet het verlieslatende Curetis snel meer geld zien op te halen bij investeerders.
GrandVision
GrandVision verkoopt meer, maar maakt minder winst (6 augustus)
Net als na de eerstekwartaalcijfers reageerde de koers heel positief op de halfjaarcijfers van Grandvision. De autonome omzetstijging van 3,9% is inderdaad hoger dan die van het eerste kwartaal.
KPN
Nettowinst KPN daalt, maar verval in zakelijke markt stopt (27 juli)
Telecombedrijf KPN zag de kwartaalomzet van de voortgezette activiteiten dalen met 2,6%. Dat is minder dan de 3,4% van het eerste kwartaal.
Lucas Bols
Lucas Bols slijt maar weinig meer drank (11 juni)
Lucas Bols groeide in boekjaar 2017/18 minder snel. Na het goede jaar 2016/17 waarin de autonome omzetdaling werd omgezet in een stijging van 3,4%, resulteerde 2017/’18 in een stijging van 1,8%. Dat is in onze ogen teleurstellend.
Oranjewoud
Oranjewoud geeft beleggers weinig houvast (25 juni)
De resultaten van Oranjewoud zaten vorig jaar flink in de lift en er is geloof in de nieuwe gefocuste strategie. Het jaar 2018 ging echter van start met een onverwacht groot verlies.
Philips
Philips blijft nog wat sukkelen (25 juli)
Philips heeft in het tweede kwartaal geen omzetgroei geboekt. De omzet kwam 0,1% lager uit, op €4288 mln. In het eerste kwartaal behaalde het medische technologiebedrijf ook al geen groei. Volgens Philips was de vergelijkbare groei in het tweede kwartaal 4%.
PostNL
PostNL trekt zich terug op thuismarkt (6 augustus)
Met de verkoop van de Duitse en Italiaanse dochters gaat PostNL zich volledig richten op de Benelux. Het potentiële winstherstel voor de komende jaren valt hierdoor lager uit.
Rood Microtec
Rood Microtec maakt meer winst (3 augustus)
Rood Microtec heeft zoals eerder aangekondigd een 17,3% hogere omzet behaald in de eerste zes maanden van dit jaar. De nettowinst bedroeg €0,3 mln.
Sligro
Onzekerheden Sligro leiden tot adviesverlaging (20 juli)
Supermarktketen Emté is verkocht, er zijn activiteiten van Heineken overgenomen, er wordt een vestiging in Antwerpen geopend en Sligro gaat zijn ICT-systeem veranderen. Deze wijzigingen gaan gepaard met extra opbrengsten en met extra kosten.
Takeaway.com
Takeaway.com brengt verlies terug, maar het gaat traag (1 augustus)
Het nettohalfjaarverlies is door maaltijdbezorger Takeaway.com teruggebracht van €21,7 miljoen naar €14,5 miljoen. Takeaway.com brengt dus het verlies terug, maar het gaat traag.
Vopak
Bezettingsgraad Vopak weer lager (20 augustus)
De halfjaarcijfers van Vopak konden beleggers niet bekoren. Vooral door een aanhoudende druk op de bezettingsgraad van de terminals daalde de beurskoers met ruim 6%.
Wessanen
Wessanen verspeelt vertrouwen (20 juli)
De kwartaalcijfers van Wessanen wijzen uit dat de groeiverwachtingen een flinke deuk hebben opgelopen. De omzet is in de afgelopen maanden met 0,3% gedaald naar €156,9 mln en de winst viel terug van €7,1 mln naar €3,9 mln.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!