Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Hildo Laman, 3 aug 10:50

Rood Microtec maakt weer winst

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Rood Microtec maakt weer winst. Het bedrijf  heeft de omzet stevig opgevoerd. Toch zien we niet veel toekomst in het aandeel.

Rood Microtec heeft zoals eerder aangekondigd een 17,3% hogere omzet behaald in de eerste zes maanden van dit jaar. De nettowinst bedroeg €0,3 mln, terwijl vorig jaar nog een verlies van €0,1 mln werd geleden. Per aandeel komt de winst neer op 0,3 cent. We gaan ervan uit dat de stijgende trend doorzet, en dat de wpa over 2018 richting de 1 cent gaat, in lijn met onze eerdere taxatie. Voor volgend jaar verwachten we een wpa van ongeveer 1,5 cent, afgerond €0,02.

Hoge kant

Op basis van deze taxatie is de k/w 20. Dat vinden we nog steeds aan de hoge kant voor een aandeel van een bedrijf dat jarenlang heeft gekwakkeld. Verder is het aantal uitstaande aandelen opgelopen, wat natuurlijk ongunstig is voor zittende aandeelhouders. De positieve omzet- en winstontwikkeling dit jaar en daarna is prima, maar de koers is daar al ver op vooruitgelopen. We denken dan ook dat aandeelhouders op deze koers beter kunnen verkopen. Bij een lagere koers, en dus een lagere waardering, zou het advies positiever zijn.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!