Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Advies Jaap Barendregt, 2 aug 2018 14:45

Altice Europe krijgt er flink van langs

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Werkelijk alle seinen staan op rood bij kabelaar Altice Europe, zoals al zichtbaar werd in het eerste kwartaal. De kwartaalomzet is in alle landen waar het bedrijf werkt (Frankrijk, Portugal, Israël, Dominicaanse Republiek) gedaald. De totale omzetdaling bedroeg 4,8%, naar €3479 mln. In het met 72% van de omzet veruit belangrijkste land, Frankrijk, daalde de omzet zelfs met 6,7%.

Frankrijk

De omzet van de Franse telecomdochter SFR gaat dus hard naar beneden. Dit gebeurt over de hele linie: bij vaste en mobiele telefonie en bij consumenten, zakelijke klanten, en diensten aan andere telecombedrijven. Altice heeft te maken met kwaliteitsproblemen en probeert daar nu wat aan te doen met kwaliteitsverbetering van het netwerk. Het aantal klachten neemt inderdaad af. Verder lokt het bedrijf klanten met goedkope aanbiedingen. Dat levert een aanwas van klanten op. Hoewel de klantacquisitiekosten hoger worden, weet Altice Europe de operationele marge in Frankrijk door andere kostenbesparingen toch redelijk op peil te houden. Die marge daalde slechts van 39,0 naar 38,7%.

Overige landen

In de andere landen was die margedaling echter groter, zoals in Portugal (-3,2 procentpunt, naar 43,1%) en in de Dominicaanse Republiek (-2,2 procentpunt, naar 55,9%). De operationele marge van alle activiteiten daalde van 40,1 naar 37,8%, een forse afname. De omzetdaling in combinatie met de margedaling zorgde voor een vliegwieleffect. Het operationeel kwartaalresultaat (ebitda) daalde met 10,3%, naar €1315 mln.

Halfjaarcijfers

Op halfjaarbasis daalde de omzet met 3%. De ebitda nam met 6,6% af. Worden de depreciatie (D) en amortisatie (A) daar van afgetrokken, dan resteerde over het halve jaar genomen een operationeel resultaat (ebit) van 571 mln. Als dan vervolgens alleen al met de geschatte rentelasten wordt gerekend, dan maakte Altice Europe (dan nog zonder belastinguitgaven) een nettoverlies van €420 mln.
Wij blijven, kortom, sceptisch over Altice en handhaven daarom ons verkoopadvies.

 

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!