Onzekerheden Sligro leiden tot adviesverlaging - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 20 jul 09:31

Onzekerheden Sligro leiden tot adviesverlaging

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Supermarktketen Emté is verkocht, er zijn activiteiten van Heineken overgenomen, er wordt een vestiging in Antwerpen geopend en Sligro gaat zijn ICT-systeem veranderen. Deze wijzigingen gaan gepaard met extra opbrengsten en met extra kosten. Het jaar 2018 is daardoor onvergelijkbaar met zowel 2017 als 2019. Onzekerheden Sligro leiden tot adviesverlaging.

De halfjaarcijfers

We gaan hier alleen in op de halfjaarcijfers van de resterende groothandel. Die waren niet rooskleurig. De omzet steeg weliswaar met 11%, tot €1131 mln, maar autonoom bleef daar slechts 0,1% van over. Door hogere kosten als gevolg van alle in gang zijnde integratie en -uitbreidingsprojecten, stegen de kosten zodanig dat het bedrijfsresultaat met €2 mln afnam naar €31 mln, en de nettowinst met €1 mln tot 25 mln. Hoewel Sligro de opbrengst van Emté helemaal uitkeert als dividend van €7,57 per aandeel (ex-dividenddatum 24 juli) is er zoveel onzekerheid – het ICT-project start in het vierde kwartaal – dat we een verkoopadvies geven.

Portefeuille NL en Sligro

Dit verkoopadvies betekent dat Sligro met slotkoers van 19 juli uit de portefeuille NL verdwijnt.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles