Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 20 jul 2018 09:31

Onzekerheden Sligro leiden tot adviesverlaging

0 0 Leestijd ongeveer

Supermarktketen Emté is verkocht, er zijn activiteiten van Heineken overgenomen, er wordt een vestiging in Antwerpen geopend en Sligro gaat zijn ICT-systeem veranderen. Deze wijzigingen gaan gepaard met extra opbrengsten en met extra kosten. Het jaar 2018 is daardoor onvergelijkbaar met zowel 2017 als 2019. Onzekerheden Sligro leiden tot adviesverlaging.

De halfjaarcijfers

We gaan hier alleen in op de halfjaarcijfers van de resterende groothandel. Die waren niet rooskleurig. De omzet steeg weliswaar met 11%, tot €1131 mln, maar autonoom bleef daar slechts 0,1% van over. Door hogere kosten als gevolg van alle in gang zijnde integratie en -uitbreidingsprojecten, stegen de kosten zodanig dat het bedrijfsresultaat met €2 mln afnam naar €31 mln, en de nettowinst met €1 mln tot 25 mln. Hoewel Sligro de opbrengst van Emté helemaal uitkeert als dividend van €7,57 per aandeel (ex-dividenddatum 24 juli) is er zoveel onzekerheid – het ICT-project start in het vierde kwartaal – dat we een verkoopadvies geven.

Portefeuille NL en Sligro

Dit verkoopadvies betekent dat Sligro met slotkoers van 19 juli uit de portefeuille NL verdwijnt.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!