Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Johan Brinkman, 7 apr 2018 15:32

Vijf nieuwkomers na zwaar eerste kwartaal voor onze persoonlijke tips

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Na een zwaar eerste kwartaal waarin slechts dertien van onze 36 persoonlijke tips een positief rendement opleverden, nemen de redacteuren van Beleggers Belangen in totaal vijf nieuwkomers op in hun mini-portefeuilles.

Na de tumultueuze beursmaanden februari en maart mag het geen verbazing wekken dat een groot deel van de 36 persoonlijke tips die onze experts u begin dit jaar gaven er na drie maanden slecht voorstaan.

Met slotkoersen van 29 maart deed precies van de helft van onze tips het ook slechter dan de AEX Total Return in deze periode (-2,3%). Dat is de belangrijkste benchmark voor Nederlandse particuliere beleggers.

Winnaars en verliezers

Slechts vier tips behaalden een resultaat van meer dat 10%. Negen leverden een verlies op met twee cijfers voor de komma.

ETF’s, ETN’s

Opvallend daarbij is dat winnaars en verliezers vrij geleidelijk zijn verdeeld tussen aandelen met een notering op de Amsterdamse of een andere Europese beurs of op Wall Street. Wel leverden alle tips voor ETF’s, ETN’s en beleggingsfondsen verlies op.

Valuta-effecten

Natuurlijk speelden valuta-effecten wel een rol bij posities in de mini-portefeuilles met een dollarnotering. Maar dat weerhield Hildo Laman er niet van om met het Amerikaanse technologiefonds Micron ook omgerekend in euro’s de beste tip van het kwartaal te leveren.

Reiswebsite

En ook de eveneens door Laman getipte Zuid- en Midden-Amerikaanse reiswebsite Despegar rendeerde ondanks een dollarnotering uitstekend.

Nieuwkomers

Ondanks dus een beroerd eerste kwartaal behouden onze redacteuren in vrijwel alle gevallen vertrouwen in hun aanbevelingen van begin dit jaar. Alleen Menno van Hoven ruilt Elior in voor een ander aandeel en opent daarnaast nog een nieuwe positie.

Eerste drie tips

Daarnaast zorgt een nieuwe collega op onze redactie, Martijn van Herpen, voor nieuwkomers met zijn eerste drie tips.

Plus dividend

Alle rendementen betreffen koersrendement plus dividend en dus omgerekend in euro’s. Over drie maanden zullen we opnieuw een update geven van de persoonlijke tips van de redacteuren van Beleggers Belangen.


De persoonlijke tips van onze redacteuren kunt u teruglezen: 

Johan Brinkman: ASML en Vopak lichtpuntjes in slecht eerste kwartaal

Jaap Barendregt: Geduld is een schone zaak

Stephen Hendriks: Bergafwaarts na januari

Martijn van Herpen: Voor elk wat wils

Menno van Hoven: Stoplosses en nieuwkomers

Karel Mercx: Klaar voor de klap

Hildo Laman: Micron is de uitblinker

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!