Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
image description
Opinie Johan Brinkman, 3 jan 2018 17:39

Weer 36 persoonlijke tips van onze redacteuren

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden

Met hun persoonlijke tips voor 2018 bouwen de redacteuren van Beleggers Belangen behoedzaam voort op hun succesvolle koopaanbevelingen van vorig jaar.

Onze redacteuren presenteren in de eerste week van het nieuwe jaar traditioneel hun persoonlijke tips voor het komende jaar. Net zoals vorig jaar zijn dat er voor dit jaar 36. Van de 36 koopaanbevelingen van 2017 eindigden er precies tweederde in de plus. Van die 24 winstgevende tips rendeerden er drie meer dan 100%.

Randstad

Dertien van de 36 nieuwe tips hebben een notering op de Amsterdamse beurs. Johan Brinkman beveelt acht tips van eigen bodem aan en Hildo Laman drie. Een van die drie aandelen, Randstad, komt ook voor op het lijstje van Stephen Hendriks. De dertiende Nederlandse tip heet Unilever en komt op naam van Karel Mercx. Acht tips betreffen beursfondsen uit andere Europese landen.

Wall Street

Zeven individuele aandelen van de 36 koopaanbevelingen hebben een hoofdnotering op Wall Street. Daaronder bekende namen als McDonald’s, Microsoft en General Electric. Een achtste individueel aandeel met een dollarnotering is  de Zuid- en Midden-Amerikaanse reiswebsite Despegar, getipt door Hildo Laman.

Short in olie

Opvallend dit jaar is het grote aantal getipte ETF’s, ETN’s en beleggingsfondsen. Waren er dat vorig jaar nog vier, dit jaar is dat aantal bijna verdubbeld tot zeven. Daarmee anticiperen we op stijgende koersen voor Amerikaanse en Europese smallcaps, fondsen uit opkomende landen, biotechaandelen, goudmijnfondsen en consumentenbedrijven. Met de DB Crude Oil Double Short ETN adviseert Karel Mercx  een shortpositie in olie.

Spreiding

Ondanks een overweging in aandelen, bieden we u dus een zeer gevarieerd palet aan beleggingsmogelijkheden. Dat we van spreiding houden, blijkt ook uit het feit dat we niet alleen een aantal nieuwe posities handhaven, maar ook een aantal succesvolle tips van 2017 (waaronder de meest succesvolle) continueren. Daarmee bouwen we behoedzaam voort op vorig jaar.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!