Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Hildo Laman, 5 apr 2018 15:01

Redactietips 2018: Micron is de uitblinker

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Gegeven het kwakkelende beursklimaat de laatste maanden ben ik tevreden met de resultaten van mijn kwintet. Vier van de vijf tips in mijn lijst staan in de plus. Twee daarvan hebben meer dan 10% opgeleverd. De enige min is wel een flinke. Gelukkig maakt uitschieter Micron dit meer dan goed.

Despegar (29 MAART: $31,25)
Het Zuid-Amerikaanse internetbedrijf heeft zich op de beurs redelijk staande weten te houden, gezien de negatieve sfeer die er de laatste tijd heerst rond de technologieaandelen. Despegar is dit jaar met 13,7% gestegen. Inclusief het valuta-effect, bedraagt het rendement over 2018 11,2%. De vierdekwartaalcijfers waren prima: een 30% hogere omzet en 19% meer transacties. Ik zie geen reden om dit aandeel uit mijn selectie te halen.

Fugro (29 MAART: €10,73)
Ook 2017 was weer een slecht jaar voor Fugro. Beleggers lopen vaak vooruit op de zaken. Dus als er dit jaar tekenen van een kentering komen bij het bedrijf, kan het aandeel zomaar flink oplopen.

Galapagos (29 MAART: €81,30)
Na een sprint richting de €100 begin dit jaar is Galapagos nagenoeg alle koerswinst weer kwijt geraakt. Een belangrijke reden zou kunnen zijn dat ceo Onno van de Stolpe heeft laten weten een ‘verdedigingsmuur’ te willen optrekken tegen een overname. Dat betekent een kleinere kans op een overname dit jaar (en de komende jaren). Dat zegt op zich natuurlijk niets over het bedrijf. Zolang de ontwikkeling van medicijnen zich positief ontwikkelt, is er voldoende reden om optimistisch te blijven. Galapagos wordt dus gehandhaafd.

Micron (29 MAART: $52,14)
Hoewel het aandeel Micron het beste resultaat van alle redactietips heeft, is er toch een zure bijsmaak. Het aandeel is de afgelopen weken namelijk zo’n 15 à 20% gezakt. Een deel zal door winstnemingen zijn gekomen, na de forse stijging in februari en maart, maar de doemstemming bij technologieaandelen helpt natuurlijk niet. Het goede nieuws is dat ik Micron op dit niveau nog steeds te goedkoop vind. Er zijn redenen om voorzichtig te zijn, maar beleggers zijn wat mij betreft te behoedzaam. Ik vind Micron nog altijd koopwaardig.

Randstad (29 MAART: $53,42)
De uitzendorganisatie draait nog steeds prima. Ik vind nog altijd dat Randstad een heel redelijke waardering heeft voor een bedrijf dat de zaken redelijk goed op orde heeft. Ik betaal liever weinig voor een wat meer cyclisch bedrijf, dan de hoofdprijs voor een amper groeiend consumentengoederenbedrijf. Ook Randstad handhaaf ik op mijn lijst.

BEST RENDERENDE TIP:
MICRON
+24,0%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!