Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Tips Hildo Laman, 13 feb 2018 10:04

Goedkoop aandeel in cyclische chipmarkt

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

Deze week tippen we een Amerikaanse producent van geheugenchips. Het bedrijf produceert NAND- en DRAM-chips. De laatste categorie is goed voor zo’n 60% van de omzet.

Onze kooptip van de week, het Amerikaanse Micron, kent in de DRAM-markt maar twee grote concurrenten: Samsung en SK Hynix. De bedrijven opereren in een cyclische markt. Stijgende prijzen leiden tot meer aanbod, waardoor de prijzen weer zakken en het aanbod beperkt wordt. Dan begint de cyclus weer van voren af aan.

Cyclisch

Het cyclische karakter van de markt zorgt ervoor dat het aandeel Micron in goede tijden geen hoge waardering krijgt. Minder goede tijden liggen namelijk altijd op de loer. De meningen over het aandeel zijn momenteel verdeeld. Aan de ene kant staan de beleggers en analisten die geloven dat Micron op dit moment op of vlakbij de piek in de cyclus zit. Zij verwachten dus een koersdaling. In het andere kamp is er de overtuiging dat door de opkomst van het Internet of Things de vraag naar geheugenchips de komende jaren hoger zal liggen en dat de bedrijven in de sector zich minder snel zullen laten verleiden tot het uitbreiden van de capaciteit. Dat zou de pieken en dalen minder groot maken.

Positief

Wij denken dat beide kanten goede argumenten hebben. Per saldo vinden we echter dat de positieve sentimenten het winnen van de negatieve. Allereerst zijn de resultaten van Micron tot dusver bijzonder goed. Vorig boekjaar maakte het bedrijf een recordwinst, en de verwachting is dat deze winst dit jaar bijna dubbel zo hoog uitkomt. Recent nog heeft Micron de verwachting voor het tweede kwartaal verhoogd. Verder zijn de slechte jaren steeds minder slecht.

Daar komt nog bij dat de waardering van Micron laag is. Op basis van een wpa van €9 voor dit jaar is de k/w nog geen 5. Daarmee wordt al een fors deel van de mogelijke tegenvallers voor de komende jaren ingecalculeerd. Als de resultaten de komende jaren ook maar iets beter zijn dan verwacht, kan het aandeel een stuk hoger komen te staan.

Fondscode (ticker):MU
BeursNasdaq
Hoogste koers 12 mnd$49,89
Laagste koers 12 mnd$22,64
Beurswaarde$46,7 mrd
Koers-winstverhouding 2018 (t)4,6
Dividendrendement (t)

Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!