Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Opinie Martijn van Herpen, 6 apr 2018 14:05

Redactietips 2018: voor elk wat wils

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen

Mijn eerste drie tips zijn voor elk wat wils: eenmaal veel dividend, eenmaal veel groei en eenmaal van beide een beetje.

Greene King (29 MAART: 471 pence)
Via meerdere ketens exploiteert Greene King zowel pubs en restaurants als hotels in het Verenigd Koninkrijk. 2000 hiervan heeft het bedrijf in eigen beheer. Daarnaast zijn er nog 1200 partners met licenties die zelf hun pub runnen. Een klein deel van de omzet komt uit zelf gebrouwen bier. Zorgen over de staat van de Britse economie leiden tot de vrees dat Britse pubs minder omzet genereren. Hierdoor is de koers van Greene King inmiddels gehalveerd. Het dividend wordt vrijwel jaarlijks verhoogd, en het dividendrendement bedraagt 7,1%.

Ulta Beauty (29 MAART: $204,27)
Ulta Beauty, sinds 2016 in de S&P500, is de grootste beautyretailer in de VS. Het bedrijf verkoopt een heel breed palet van meer dan 20.000 beautyproducten (cosmetica, parfums, huidverzorging) en salon services. Jaarlijks opent Ulta Beauty honderd nieuwe winkels waar consumenten terecht kunnen. Tussen 2012 en 2017 ging het bedrijf van 550 winkels en een omzet van $2,2 mrd naar 1074 winkels en $5,9 mrd omzet. De winst is navenant toegenomen. Niettemin is de koers vorig jaar gedaald van $300 tot $200. Dat kwam mede door de beschuldiging dat managers producten verkopen die door klanten zijn gebruikt en geretourneerd. Ook lopen er rechtszaken. Mijn inschatting is dat deze problemen van tijdelijke aard zijn, en interne procedures worden aangescherpt. Ulta Beauty zal voorlopig omzet en winst blijven vergroten via salons, maar ook via toenemende internetverkopen. Een koers-winstverhouding van 23 lijkt me voor deze groeier niet duur.
De auteur heeft een positie in Ulta Beauty.

Constellation Brands (29 MAART: $227,92)
Constellation Brands produceert en verkoopt bier, wijn en (sterke) drank. Qua bier is het bedrijf de nummer 3 in de Verenigde Staten, met het bier Corona wellicht als bekendste van de ruim honderd merken van Constellation Brands. Het bedrijf laat een mooie en voorspelbare groei zien en de 29 maart gepresenteerde jaarcijfers werden goed ontvangen. De omzet steeg met 12%. De winst geeft door belastinghervormingen een vertekend beeld, maar deze nam ook toe. Het dividendrendement bedraagt slechts 1,3%, maar het dividend ging de laatste jaren met ruim 30% omhoog, waardoor dit snel een mooi dividendaandeel wordt. Het koersbeeld is daar ook naar. Het aandeel gaat al jaren omhoog, zonder noemenswaardige dip. Mooi meerijden met deze trein, dus.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!