Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Uitgelicht Johan Brinkman, 27 mrt 15:27

Adviezenoverzicht | Een bizarre week

0 0 Leestijd ongeveer

Instapmomenten, koopkansen en extreme rendementen. Het is niet mis wat we beleggers na weer een bizarre week te bieden hebben in ons wekelijkse adviezenoverzicht van Beleggers Belangen. Maar er is ook een bekend Nederlands aandeel waarvan wij u adviseren liever vandaag dan morgen afscheid te nemen.

ADVIEZEN UITSLUITEND VOOR ABONNEES

De adviezen zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees.

TIPTERUGBLIK

Extra kans om Wheaton Precious Metals goedkoop binnen te halen
Wheaton Precious Metals (WPM) heeft een prima jaar achter de rug, maar door het coronavirus krijgt het operationeel succes voorlopig geen vervolg op de beurs.

INSTAPMOMENTEN

Op het Beursplein en in het buitenland zagen we afgelopen week de volgende instapmomenten koopkansen en instapmomenten ontstaan.

Stresstest internationaal | Koopkansen in farma en medische technologie
In aansluiting op onze stresstest van vorige week voor Nederlandse aandelen, houden we deze week internationale aandelen tegen het licht. Vooral aandelen uit sectoren die op de Nederlandse markt nauwelijks zijn vertegenwoordigd, springen er positief uit. We zien vooral koopkansen in farma en medische technologie.

Tesla | Recente koersval biedt mooi instapmoment
Tesla ligt op het gebied van elektrisch en autonoom rijden jaren voor op de concurrentie. Het bedrijf beschikt daarnaast over voldoende middelen om op korte termijn aan haar verplichtingen te voldoen. De recente koersval biedt een mooi instapmoment.

Altice Europe toch op weg naar winst
Kabelaar Altice Europe is een populair aandeel, maar het bedrijf realiseert nog steeds geen structurele nettowinst. Ik kijk of er toch reden is om mijn verkoopadvies te wijzigen.

Koersdip ArcelorMittal biedt mooie koopkans
Door de coronacrisis is de vraag naar staal afgenomen. ArcelorMittal heeft daarom het pijnlijke besluit genomen een aantal hoogovens stil te leggen. Het negatieve sentiment heeft de beurskoers hard doen dalen en dat biedt beleggers een mooi instapmoment.

Advieswijziging | Randstad schrapt dividendvoorstel
Eén dag voor de algemene aandeelhoudersvergadering komt Randstad met de schokkende mededeling het dividendvoorstel van de agenda te verwijderen. Het gaat zowel om zowel het reguliere als het speciale dividend.

Hoe kijkt u aan tegen Stoneco?
Stoneco is een Braziliaans fintechbedrijf die betaaldiensten aanbiedt aan het bedrijfsleven, net als het Amerikaanse Square. De onderneming kenmerkt zich door een razendsnelle groei.

Onze obligatietips ondanks onrust koopwaardig
Op de bedrijfsobligatiemarkten is de volatiliteit groot, maar per saldo zijn de koersen flink gedaald. Daarmee zijn de rendementen bij nieuwe aanschaf juist flink gestegen.

EXTREME RENDEMENTEN EN OVERIGE ADVIEZEN BEURSPLEIN

Hoogseizoen dividend | Extreme rendementen in aantocht
De komende maanden noteert een groot deel van de Nederlandse aandelen weer ex-dividend. We geven een overzicht van de grootste uitschieters en meest in het oog springende gebeurtenissen voor 2020.

Coronacrisis kan financiering Avantium bemoeilijken
Speciaalchemiebedrijf Avantium heeft 2019 afgesloten met een verlies van €23,5 mln, tegen €68,4 mln het jaar daarvoor.

Advies gehandhaafd | Opleving KPN slechts tijdelijk
Telecombedrijf KPN beleefde de laatste weken op de beurs een opvallende koersstijging.

Gaat de overname van NIBC nog door?
Eind februari bracht investeringsmaatschappij Blackstone een bod uit op NIBC van €9,85 per aandeel. De transactie had de steun van het management en van belangrijke aandeelhouders. Hoewel er een akkoord ligt, is de koers binnen twee weken hard gezakt.

Prosus nog altijd flink ondergewaardeerd
Sinds 11 september heeft Prosus een beursnotering in Amsterdam. Wij zijn dit aandeel meteen gaan volgen met een koopadvies. De reden: het grote belang van Prosus in het Chinese Tencent, een van de mooiste internetbedrijven ter wereld.

Coronavirus dwingt Shell tot stevige maatregelen
Onder druk van de corona-epidemie heeft Royal Dutch Shell aangekondigd om de komende twaalf maanden $3 mrd tot $4 mrd te bezuinigen op de operationele kosten.

OVERIGE KOOPKANSEN IN HET BUITENLAND GENOTEERDE AANDELEN

Staan Intel en Applied Materials er financieel gezien nog goed voor?
De koers van Intel is de afgelopen maand gezakt van iets boven de $60 naar rond de $45. Applied Materials stond op soortgelijk niveau, maar is sindsdien gezakt naar minder dan $38. Toch staan beide bedrijven er financieel gezien goed voor.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!