Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Lezersvragen Hildo Laman, 23 mrt 16:00

Staan Intel en Applied Materials er financieel gezien nog goed voor?

0 0 Leestijd ongeveer

De koers van Intel is de afgelopen maand gezakt van iets boven de $60 naar rond de $45. Applied Materials stond op soortgelijk niveau, maar is sindsdien gezakt naar minder dan $38. Toch staan beide bedrijven er financieel gezien goed voor.

Om te beginnen Intel: er staat een flinke schuld uit, van $29,6 mrd. Maar de operationele winst is ook groot: $42,1 mrd in 2019. Nog belangrijker is dat er een flinke hoeveelheid cash beschikbaar is, van $13,1 mrd. Dat stelt het bedrijf in staat om de nodige investeringen te blijven doen, het personeel te betalen en de rente en aflossing van schulden te voldoen. De financiële crisis van 2008/2009 is het bedrijf ook goed doorgekomen. In 2009 bleef Intel zelfs winstgevend.

Geen grote problemen

Voor chipmachinemaker Applied Materials zijn er ook geen grote problemen te verwachten: de schuld bedraagt $5,5 mrd, maar daar staat $4,0 mrd aan cash tegenover. Applied Materials maakte in 2009 wel verlies, en ook nu kan het zijn dat het bedrijf harder geraakt wordt dan Intel. Chipfabrikanten zullen nog steeds chips verkopen, maar wellicht zullen ze investeringsplannen annuleren. Daar zou het bedrijf zeker last van hebben, maar de overlevingskans is niettemin erg groot.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.