Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Gaat de overname van NIBC nog door?

0 0 Leestijd ongeveer

Eind februari bracht investeringsmaatschappij Blackstone een bod uit op NIBC van €9,85 per aandeel. De transactie had de steun van het management en van belangrijke aandeelhouders. Hoewel er een akkoord ligt, is de koers binnen twee weken hard gezakt.

Beleggers vreesden dat Blackstone de transactie wil afblazen, of het bod flink gaat verlagen. Daar ziet het echter vooralsnog niet naar uit. Dinsdagavond berichtte NIBC dat beide partijen vorderingen maken bij het overnameproces. Op 19 mei wordt het verzoek ingediend bij de AFM om het biedingsbericht goed te keuren. Dat was een flinke opsteker. Dinsdagochtend steeg het aandeel ruim 25%.

Onzekerheid is niet weg

Het is overigens niet zeker dat de transactie daadwerkelijk volgens planning in het tweede halfjaar rond komt. Toezichthouders moeten nog groen licht geven voor de overname. Minstens zo belangrijk is dat Blackstone achter het bod blijft staan. In theorie biedt de zogeheten MAC-clausule (Material Adverse Change) ruimte om het bod aan te passen of in te trekken met het oog op de coronacrisis. Het neerwaarts risico blijft bestaan, terwijl het opwaarts potentieel beperkt is tot het bod van Blackstone (+35%). Wie zich grote zorgen maakt over de corona-recessie, kan beter verkopen. Wie juist wil voorsorteren op herstel, kan NIBC beter inruilen voor een ander bankaandeel, zoals ING.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!