Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Karel Mercx, 25 mrt 2020 14:00

Prosus nog altijd flink ondergewaardeerd

0 0 Leestijd ongeveer

Sinds 11 september heeft Prosus een beursnotering in Amsterdam. Wij zijn dit aandeel meteen gaan volgen met een koopadvies. De reden: het grote belang van Prosus in het Chinese Tencent, een van de mooiste internetbedrijven ter wereld.

De beurswaarde van Prosus is lager dan de waarde van het belang dat Prosus heeft in Tencent. Bovendien heeft Prosus nog belangen in meer dan 75 andere bedrijven. Maandelijks maken meer dan 1,5 miljard mensen gebruik van iets waar Prosus geld aan verdient.

Zonder na te denken

Op de eerste handelsdag van dit jaar was de waarde van het belang in Tencent 17% meer waard dan de beurskoers van Prosus. Op 20 maart was dit verschil zelfs opgelopen tot 46%! Als er blinde paniek op de beurs ontstaat, drukken veel beleggers kennelijk zonder na te denken op de verkoopknop.

Inmiddels is de Fed begonnen met de grootste geldpersoperatie in haar geschiedenis om de economie aan te jagen. Ook andere overheden zijn met steunmaatregelen gekomen. Het belang van Prosus in Tencent was woensdagochtend echter nog steeds 28% meer waard dan de beurskoers van Prosus. Dat kan alleen maar een koopadvies opleveren.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!