Updates

Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Actueel Jaap Barendregt, 19 feb 2019 10:48

Beurzen Vandaag: Intertrust voert koplopers aan

0 0 Leestijd ongeveer

Het is rustig. De Amerikaanse beurzen waren gisteren gesloten, dus de VS gaven geen richting aan de koersen. In Azië was er per saldo weinig beweging na het optimistische weekendbericht van de Amerikaanse president Donald Trump over voortgang bij de handelsonderhandelingen met China. Het is wachten op verdere berichtgeving.

NEDERLAND

De AEX-index daalde vanochtend met ongeveer 0,1%. DSM was de grootste daler, samen met Takeaway.com. Beide leverden iets meer dan 1% in. Beide aandelen dalen na een periode van stijging en hebben dus last van winstnemingen. Voor DSM geldt dan ook nog dat Credit Suisse het advies heeft verlaagd van outperformance (kopen) naar neutral (houden). Die bank is dus van mening dat de waardering van DSM hoog genoeg is geworden. Wij hebben voor zowel DSM als Takeaway.com een koopadvies staan.

De grootste stijger is Intertrust (+2,2%). ElliotCapital Advisors LP heeft een deelneming van 6.1% in het trustbedrijf genomen, zo werd vanochtend bekend. Elliot is bekend van AkzoNobel, waar de belegger aanstuurde op een overname door PPG. Wij hebben een koopadvies op Intertrust. Bij KLM worden vandaag de jaarcijfers afgehamerd door de raad van commissarissen. Voort wordt een besluit genomen over de topman. Mag die blijven? Getuige de koersstijging zijn de beleggers optimistisch gestemd.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Intertrust +2.2%
 • Air France-KLM +1,8%
 • Aperam +1,4%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • DSM -1,4%
 • Takeaway.com -1,1%
 • AkzoNobel -1,0%

EUROPA

De Eurostoxx50-index daalde vanochtend met 0,1%. Er was weinig beweging, met kleine stijgers en kleine dalers. Telecom ging aan kop, met Orange, Deutsche Telekom en Telefónica. Een verklaring hiervoor heb ik niet, anders dan de geruchten van een paar weken geleden dat een investeringsmaatschappij geïnteresseerd zou zijn in KPN. De sector ligt al tijden onder zware (koers-)druk door slechte resultaten. Dan is een gerucht waarbij hoop ontstaan over consolidatie of een overname een lichtpuntje dat leidt tot positievere koersbewegingen. Zo leeft in Frankrijk van tijd tot tijd de hoop op dat de activiteiten van Altice zullen worden over genomen door Bouygues of Orange – iets waarmee de toezichthouders overigens grote moeite mee zouden hebben.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Orange +1,0%
 • Deutsche Telekom +0,7%
 • Telefónica +0,6%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Daimler -0,8%
 • AB InBev -0,8%
 • Schneider Electric -0,7%

VERENIGDE STATEN

In de VS waren de beurzen dicht vanwege President’s Day.

GRAFIEK VAN DE DAG

Het gaat niet zo goed met de Europese aandelenkoersen. In onderstaande grafiek van Bloomberg zijn deze (gedeeld door de S&P 500-index) afgezet tegen de euro-dollarkoers. De Europese aandelen hebben bij de huidige zwakte van de euro ditmaal niet geprofiteerd met hogere koersen. Vooral de onrust in Europa, met Italië en brexit, is hier debet aan. Ook het handelsbeleid van de VS speelt een rol, en de terugval van consumptiegroei in China voor sommige artikelen. In de handel speelt dan natuurlijk ook dat de VS handelsmaatregelen tegen Europese producten zouden kunnen nemen.

AGENDA

Bedrijfscijfers:

 • Kendrion, jaarcijfers
 • Danone, jaarcijfers
 • Walmart, kwartaalcijfers

Macro-economische cijfers:

 • Lopende rekening eurozone, december (verwacht:€32,2 mrd; vorig: €23,2 mrd)
 • Index economische sentiment Duitsland, februari (verwacht: -17; vorig: -15)

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!