Updates

Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 11 feb 15:33

Goede voortekenen bij Intertrust

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De gunstige onderliggende ontwikkelingen maken bij Intertrust meer indruk dan de winst- en omzetgroei.

De jaarcijfers van Intertrust over 2018 wijken weinig af van die over 2017. De omzet nam met een bescheiden 2% toe naar €496,1 mln, terwijl de nettowinst van €89,4 mln zelfs minder dan 1% hoger lag. Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat de maatregelen van de vorig jaar aangetreden topvrouw Stephanie Miller effect resulteren. Een voorbeeld daarvan is de verlaging van het werkkapitaal met ruim €15 mln. Met name dankzij het stroomlijnen van de organisatie lag de cashflow in het vierde kwartaal (€69,5 mln) ruim 40% hoger dan een jaar eerder.

Drie argumenten voor een koopadvies

Voor 2019 rekent het bedrijf op een onderliggende omzetgroei van 3 tot 5%. Het werkelijke tempo zal hoger liggen dankzij de overname van de tak derdenrekeningen en schikkingen van ABN Amro. Met de prognose van een ebita-marge van 36% (2018: 37,9%) legt Intertrust de lat vrij laag. Het stabiele karakter van de activiteiten, een dividendrendement van 4% en de focus op het vrijspelen van kapitaal dat in het bedrijf zit opgesloten zijn argumenten om het koopadvies te herhalen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!