Updates

Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
image description
Advies Jaap Barendregt, 13 feb 16:19

Takeaway.com is op de goede weg

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De groei zit er bij Takeaway.com nog steeds stevig in en het verlies daalt.

Over 2018 steeg de omzet met 42%, naar €232 mln. Doordat de kosten maar met €267 mln stegen, daalde het operationele verlies na interest (ebt) met slechts 6%, naar €35,4 mln. Door fiscaal compensabele verliezen kwam het nettoverlies uit op slechts €14 mln (was in 2017 nog €42 mln).

Landenverdeling en advieswijziging voor Takeaway.com

Het bedrijf maakte voor landengroepen ook de autonome ebitda bekend. Die in Nederland steeg van €43,0 mln naar €53,2 mln. In Duitsland daalde het verlies van €47,0 mln naar €36,7 mln en elders steeg het verlies van €23,6 mln naar €27,8 mln. In verband met de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero die waarschijnlijk op 1 april wordt afgerond, doet Takeaway.com geen voorspellingen voor 2019. Ik had voor 2018 een verlies per aandeel van €0,35 staan. Dat werd €0,32. Ik laat voorlopig de taxatie van €0 voor 2019 staan. De aandelenkoers heeft de grote emissie na de overname goed verteerd. Ik verhoog mijn advies bij de huidige groei daarom nu toch naar ‘kopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!