Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RoodMicrotec

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RoodMicrotec

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Opinie Hildo Laman, 3 okt 2018 14:25

Optietip 101: derde ronde met Micron

0 0 Leestijd ongeveer

Deze week een optietip op chipfabrikant Micron en updates over de butterflies op Amazon, ASML en Volkswagen.

Ik heb al meerdere optietips aan Micron besteed. De laatste (optietip 77) is geen succes geworden, maar optietip 64 was dat gelukkig wel. Het aandeel is nog steeds erg goedkoop, zoals ik meerdere malen heb geschreven. Hoewel ik tot op heden geen gelijk heb gekregen, ga ik er nog altijd van uit dat de kans op een forse stijging veel groter is dan de kans op een flinke daling. Daarom probeer ik het nog maar eens met Micron.

Ik heb gekozen voor de MU apr19 50/60 callspread. Dat wil zeggen: koop de MU (Micron) apr19 50 call voor ongeveer $4,15, en verkoop de MU apr19 60 call voor ongeveer $1,90. Deze spread kostte (dinsdagmiddag 2 okt.) dus ongeveer $2,25 (zie tabel). Ik zal vanmiddag, als de beurs in de VS open is, via Twitter laten weten wat de actuele prijs is. Deze prijs zal ik gebruiken bij het berekenen van het rendement.

Micron apr19 50/60 callspread
Koop MU apr19 50 call $4,15
Verkoop MU apr19 60 call $1,90
Contractgrootte 100
Expiratiedatum Vrijdag 19 april 2019
Risicoschatting Gemiddeld
Maximale Winst $775
Maximaal Verlies $225

Updates

Het rendement op de optietips is de laatste week amper veranderd. Het gewogen gemiddelde rendement staat nu op 34,8%, het rekenkundig gemiddelde staat op 74,3%. De Galapagos callspread is wat waarde kwijtgeraakt. Aan de andere kant staat de verkochte put op Besi er iets beter voor door de koersstijging van het aandeel.

AEX

De AEX 1-bij-2 callspread (optietip 81) is nog altijd niet kansloos. Bij een stijging van de index met een procent of 5, 6 zal deze positie een mooie waarde krijgen. De kans dat de AEX in december boven de 620 punten staat is vrij klein. Dan zou er een forse eindejaarsrally moeten komen. Daardoor is het risico van de extra verkochte 600 call niet al te groot meer. Dat blijkt ook uit de waarde van deze call: nog maar drie dubbeltjes. De verkochte AEX dec18 600/620 callspread van optietip 87, de callspread calendar, is dan ook bijna waardeloos. Het is echter wel te hopen dat de AEX de komende vijf maanden nog een aardige plus laat zien. Anders zal de gekochte AEX mar19 600/620 callspread ook waardeloos aflopen.

Voor de AEX oct18 callspread (optietip 91) is het vrijwel zeker over en uit. De jun19 callspread (optietip97), staat op een beperkt verlies, maar voor deze positie is er nog voldoende hoop.

Amazon

De Amazon butterfly (optietip 92) is nog altijd een hoge waarde mogelijk. Het aandeel is de afgelopen weken meerdere malen boven de $2000 uitgekomen, maar er ook weer onder gezakt. Dinsdag zakte het aandeel 1,7% naar $1971. De ideale koers van $1900 op 19 oktober is daarmee nog altijd niet uit zicht. Een daling van 2 of 3% is voldoende om de butterfly een hoge waarde te geven. De vraag is als dit gebeurt, wat de waarde van de butterfly zal zijn. Hoe minder tijd resteert, hoe beter dit is voor de waarde. Op dit moment heb ik geen concreet doel voor ogen. Maar stel dat de butterfly binnenkort zo’n $500 waard wordt, dan wordt het heel verleidelijk om te verkopen. Maar zoals gezegd; de koersbeweging en het verstrijken van de tijd zijn nu belangrijke factoren. Afwachten dus wat er gaat gebeuren. Ik zal via Twitter laten weten als ik denk dat winst nemen de moeite waard is.

ASML

Voor de ASML butterfly (optietip 95) moet er een klein wonder gebeuren wil het nog wat worden. Dat wondertje zou kunnen komen op de dag van de kwartaalcijferpresentatie. Dat is op woensdag 17 oktober. Dit zal dan wel een flink positieve dag moeten worden, want het aandeel moet nog zeker 12% stijgen wil de butterfly nog een redelijke waarde krijgen. Het kan heel goed dat het in de dagen voor de 17e een procent of wat stijgt; dat gebeurt wel vaker. Maar dit is niet voldoende. Hopen dus op goede cijfers en vooruitzichten.

Volkswagen

De Volkswagen butterfly (optietip 93) loopt nog zo’n tweeënhalve maand. Het aandeel is de afgelopen paar weken iets hersteld van eerdere koersverliezen, maar nog niet genoeg voor de optietip. Het is nu afwachten of de recente koersstijging een vervolg krijgt de komende maanden. In dat geval kan het nog wat worden.

Blijf op de hoogte via Twitter: @HildoLaman

Tussenstand: (doorgehaald is gesloten, in €)

76. BOS call & put 127
77. MU callspread -130
78. GLS combinatie 407
79. DAX butterfly 185
80. SLV call -50
81. AEX 1 bij 2 callspread -34
82. BESI Risk reversal -526
83. AEX butterfly -117
84. AEX 1 bij 2 putspread -61
85. LHA long call en put -65
86. BABA callspread -138
87. AEX callspread calendar -37
88. SBM call calendar 88
89. MT callspread 42
90. DAX butterfly -100
91. AEX Callspread -184
92. AMZN butterfly -21
93. VOW3 butterfly 11
94. HEI callspread -91
95 ASML butterfly -32
96 FLOW callspread -13
97. AEX callspread -19
98 WDI butterfly -29
99. AMD butterfly -15
100. AEX 1-bij-2 putspread 17

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!