Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
image description
Opinie Hildo Laman, 5 jul 2018 15:00

Uitblinker Micron is nog steeds erg goedkoop

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen

Het afgelopen kwartaal is niet gunstig geweest voor mijn vijftal tips. Vooral Despegar is een tegenvaller gebleken. Het gemiddelde rendement sinds 1 januari is daardoor maar +1,6%. Gelukkig staat Micron nog wel op een respectabele plus.

Despegar (-21,4%)

Dit aandeel is meegezakt met de beurzen van Argentinië en Brazilië. Despegar is een online reisbureau, dat actief is in Zuid-Amerika. Opkomende markten zijn de laatste maanden niet populair, en Argentinië en Brazilië zijn al helemaal niet gewild vanwege de politieke en sociale onrust. Dat is voor mij echter geen reden om dit aandeel uit mijn selectie te halen. Het is relatief goedkoop, en het ziet er niet naar uit dat de reislust van de Zuid-Amerikanen binnenkort drastisch zal gaan afnemen. Ik denk ook dat op de huidige waardering een interessante prooi is voor andere bedrijven die interesse hebben in Zuid-Amerika.

Fugro (-4,3%)

Hoewel dit aandeel nog op een verlies staat, is het de laatste drie maanden beter gegaan met de koers. De hogere olieprijs zal daaraan bijgedragen hebben. Maar het zou de koers pas echt helpen als er weer eens winst gemaakt zou worden.

Galapagos (-0,1%)

Dit aandeel stond nog niet zo lang geleden op een goede plus. Maar het is niet zo vreemd als een biotechnologie-aandeel vrij hard onderuit gaat in een negatief beursklimaat, zoals de laatste weken van juni.

Micron (+31,3%)

Het rendement van Micron ziet er goed uit, maar toch valt het me tegen. Het bedrijf is op weg om dit jaar een winst te behalen die ruim twee keer zo hoog is als het voorgaande boekjaar. En dat jaar was ook al bijzonder goed. Desondanks wordt aandeel gewaardeerd op een k/w van 4,8. Beleggers geloven kennelijk niet dat de goede resultaten kunnen aanhouden. Dat komt in de eerste plaats doordat de sector in het verleden sterk cyclisch is geweest. Er zijn echter door de jaren heen steeds minder spelers overgebleven, waardoor de concurrentie niet meer zo moordend is. Verder is het steeds duurder geworden om de markt voor geheugenchips te betreden. Ik denk daarom dat de cycliciteit veel minder groot is dan vroeger. Verder is er angst dat China, een grote elektronicaproducent, zelf geheugenchips gaat maken. Maar zo makkelijk is dat niet. Als dit al gebeurt, zal het naar mijn mening nog jaren gaan duren. En zelfs al zakt de winst van Micron komend jaar met 75%, dan nog is de k/w op basis van de huidige koers minder dan 19. Het voordeel van alle zwartkijkerij ten aanzien van Micron is dat als de resultaten niet tegenvallen, het aandeel hard omhoog kan gaan.

Randstad (+2,4%)

Randstad vind ik ook een verbazingwekkend goedkoop aandeel, vergeleken met de rest van de beurs. Als er binnenkort een recessie aankomt, zal Randstad dat zeker voelen, en dan hebben beleggers gelijk gehad dat ze Randstad gemeden hebben. Maar als het allemaal meevalt, is Randstad een van de goedkopere aandelen op de Nederlandse beurs. Het risico ten opzichte van het mogelijke rendement vind ik nog steeds gunstig. Als beleggers al uitgaan van een negatief scenario, is de kans kleiner dat er grote tegenvallers komen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!