Updates

Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CMcom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CMcom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Opinie Hildo Laman, 29 mrt 2018 13:21

Optietip 77: Weer het goedkope Micron

0 0 Leestijd ongeveer

Deze week voor de tweede keer een optietip op het goedkope Amerikaanse aandeel Micron. Verder updates over de tips met de AEX, Boskalis en de DAX.

Amerikaanse technologieaandelen hebben het zwaar te verduren gehad. Na een dodelijk ongeluk met een zelfrijdende auto van Uber zijn beleggers bezorgd of de ontwikkeling daarvan wel tot een goed einde zal komen. Verder was er natuurlijk nog de Facebook-affaire. Dergelijke kwesties zijn op het moment zelf erg vervelend voor beleggers. In veel gevallen blijkt het echter achteraf, maanden of jaren later, wel mee te vallen. Er is dus geen garantie dat het altijd goed komt, maar we hebben voldoende vertrouwen om met de optietip van deze week in te spelen op herstel. Het aandeel: Micron.

Micron

Ik heb eerder een Micron-tip gegeven, die zeer succesvol is verlopen. Het aandeel is na de kwartaalcijfers op 22 maart en door de techmalaise zo’n 15% gezakt, maar staat ten opzichte van januari en februari nog wel op een dikke plus. De koersdaling van de afgelopen week kwam niet door de kwartaalcijfers zelf, en ook niet door de verwachtingen voor het nu lopende kwartaal.

Het lijkt er nog steeds op dat de wpa voor het lopende jaar op ten minste $10 uit zal komen. Op basis van dit getal is de k/w van Micron ongeveer 5. Dat is extreem laag, maar zoals ik al eerder geschreven heb, komt dit door de verwachting dat er een neergang in de resultaten aan zit te komen. De laatste tien jaar zijn de dips echter steeds korter en minder diep geworden, en de pieken veel hoger. Het is wat mij betreft dus overdreven om uit te gaan van een gitzwart scenario. Als het ook maar enigszins meevalt met de verwachte dip, kan het aandeel zo tientallen procenten winnen.

De opties op Micron zijn niet echt goedkoop. Daarom kies ik voor het kopen van een callspread. Het gaat om de MU oct18 65/75 callspread. De koop van de MU oct18 65,00 call kost ongeveer $3,30, en de verkoop van de MU oct18 75,00 call levert ongeveer $1,70 op. Per saldo kost de combinatie dus $1,60. Wie vertrouwen heeft in Micron kan ook een losse call kopen, dan is de mogelijke winst onbeperkt. De investering, en dus het risico, wordt dan echter wel groter.

Micron oct18 65/75 callspread
Koop MU oct 65,00 call $3,30
Verkoop MU oct 75,00 call $1,70
Contractgrootte 100
Expiratiedatum Vrijdag 19 oktober 2018
Risicoschatting Gemiddeld
Maximale Winst $840,0
Maximaal Verlies $160,0

Updates

Het rendement van de optietips is door de gedaalde koersen wat afgenomen. Het gemiddelde rendement van alle tips bedroeg donderdagochtend 71,1%, en het gewogen gemiddelde 62,3%. De parachute, de AEX mei put condor (optietip 75) staat op een bescheiden plus. Zolang de AEX niet in de buurt komt van 500, zal het sprokkelwerk blijven voor deze tip. Maar ik heb liever dat de AEX en andere koersen weer opleven, omdat meerdere andere tips daarvan zullen profiteren.

AEX

De AEX call calendar van een tijdje geleden (optietip 61) lijkt niet echt kansrijk meer. Ik denk dat 580 punten in juni veel gevraagd is. Bij een opleving van de AEX op korte termijn is het waarschijnlijk het beste om de waarde die er nog is te verzilveren. De AEX call condor (optietip 74) is door de lagere AEX minder waard geworden. Deze tip vind ik nog steeds interessant. Mensen die deze tip gemist hebben, kunnen deze combinatie dus nu op een lagere prijs alsnog kopen.

Boskalis

De Boskalis call en put combinatie van vorige week (optietip 76) viel me de afgelopen dagen een beetje tegen. Het aandeel bleek in een negatieve markt redelijk sterk te zijn. Kennelijk is het voorheen al zó hard onderuit gegaan, dat de verkopers het grootste deel van hun kruit verschoten hebben. Dat is voor mij reden om de mei-put goed in de gaten te houden. Ik ben van plan deze binnenkort te verkopen. Ik probeer de put nu te verkopen voor €1,40. Dat zou een winstje van 0,40 opleveren op de put. Dan blijft alleen de dec18 call over in deze positie.

DAX

De DAX call calendar (optietip 73) staat op een kleine winst. De verkochte april-spread is nagenoeg waardeloos, wat natuurlijk goed nieuws is. Voor de september-callspread is het afwachten of er de komende maanden nog een behoorlijke rally komt in de DAX Index. Een procent of vijf de komende maanden zou genoeg zijn om deze spread op een aardige winst te zetten.

Blijf op de hoogte via Twitter: @HildoLaman

Tussenstand: (doorgehaald is gesloten, in € tenzij anders aangegeven)

52. GLPG callspread calendar -68
53. ASML callspread 175
54. NVDA callspr. calendar $450
55. RDSA risk reversal 79
56. WES call calendar -68
57. INTC call calendar $79
58. AEX 1 bij 2 putspread -100
59. RAND call 56
60. AAPL butterfly -$48
61. AEX call calendar -58
62. AMAT callspread $282
63. AEX butterfly 172
64. MU risk reversal 643
65. DAX 1 bij 2 callspread -128
66. ASML callspread 250
67. AEX butterfly -40
68. AEX 1 bij 2 putspread 799
69. AP callspread -69
70. AEX call calendar -50
71. ASML callspread calendar -65
72. AEX butterfly -21
73. DAX callspread calendar 18
74. AEX call condor -22
75. AEX put condor 23
76. BOS call & put 0

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!