Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Opinie Hildo Laman, 21 sep 2018 10:54

Beurzen Vandaag: Overname van concurrent Takeaway?

0 0 Leestijd ongeveer

Op de Amsterdamse beurs is vandaag weinig nieuws: Een gerucht over een overname van een concurrent van Takeaway, een adviesverhoging voor Caterpillar, en Micron is met de kwartaalcijfers gekomen. 

NEDERLAND

De AEX staat na een half uur handel op een plus van 0,6%. Het aandeel Sligro noteert ex-dividend. Gisteravond werd bekend dat de nieuwe ceo van Air France-KLM met de Franse vakbonden gaat praten. Dat zal weer even wat rust brengen. Voor Takeaway.com is er mogelijk binnenkort groot nieuws: het gerucht gaat dat het taxibedrijf Uber Deliveroo wil overnemen. Daarmee zou de concurrentie voor Takeaway waarschijnlijk alleen maar feller worden. De koersreactie bij Takeaway valt mee. Beleggers kunnen ook hoop hebben dat Takeaway zelf een overnamekandidaat is.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

EUROPA

De Eurostoxx50-index staat om half tien op een winst van ongeveer 0,4%. Europese banken zijn in trek. Deze aandelen zijn de afgelopen maanden flink omlaag gegaan. Misschien is dit het begin van een herstel.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones index sloot gisteren op een nieuwe recordstand: 26680 punten. De zorgen over de handelsoorlog zijn (even?) naar de achtergrond verdwenen. Het aandeel Caterpillar stond in de plus door een adviesverhoging van een analist van financieel bedrijf Robert W. Baird. Micron kwam na het slot in New York naar buiten met de vierdekwartaalcijfers. Deze waren uitstekend, maar de verwachting voor het eerste kwartaal was lager dan waar analisten rekening mee hielden. Daardoor daalde het aandeel in de nabeurshandel. De ceo merkte wel op dat de sector structureel veranderd is. Daarmee bedoelde hij dat de diepe dalen in de cyclus die voorheen ontstonden nu veel minder diep zullen zijn. Beleggers lijken het niet te geloven. Een troost voor aandeelhouders is dat Micron het aandeel zelf ondergewaardeerd vindt, en daarom haast wil maken met het inkoopprogramma voor eigen aandelen, van maar liefst $10 mrd, 20% van de totale beurswaarde.

Grootste stijgers Dow Jones:

Grootste dalers Dow Jones:

GRAFIEK VAN DE DAG

Ondanks spektakel bij Nederlandse aandelen als TomTom en Pharming was het meest opvallende aandeel ter wereld de afgelopen week toch wel Tilray. Dit aandeel van het Canadese cannabisbedrijf steeg woensdag meer dan 75%, om vervolgens weer 20% terug te zakken, en vervolgens weer op te veren. Gisteren kukelde het aandeel weer bijna 20% omlaag. Het aandeel is desondanks sinds de notering op de Amerikaanse beurs in juli dit jaar met grofweg 700% gestegen. De ceo van de wietteler liet deze week weten dat hij verwacht dat wiet in veel meer normale consumentenproducten zal worden gebruikt. De koersstijging lijkt rijkelijk overdreven. De marktwaarde van Tilray is inmiddels zo’n $16 mrd, terwijl de omzet dit jaar ergens rond de $40 mln zal liggen. Winst is in de verste verte niet te bespeuren. Allerlei woordgrappen met ‘high’ mogen misschien niet origineel zijn, passend zijn ze wel.

 

AGENDA

Geen belangrijke agendapunten vandaag

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!