Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
image description
Aandelen Nederland , Hildo Laman

ASML

ASML (www.ASML.com) produceert machines die worden gebruikt bij de productie van halfgeleiders. Daarbij maakt het gebruik van lithografie, waarmee het netwerk van transistoren op de chip ‘getekend’ wordt.

Op het gebied van lithografiemachines voor de productie van chips is AMSL met afstand de grootste ter wereld. Concurrenten zijn de Japanse bedrijven Nikon en Canon.

Hoewel de chipsector nog steeds cyclisch is, is ASML er in geslaagd om de schommelingen in de resultaten te dempen. De grote verliezen die vroeger nog wel eens geleden werden tijdens een dip of recessie, komen nu minder voor.

ASML werd in 1984 als joint venture opgericht door Philips en ASMI. In 1995 kreeg ASML een notering aan de Amsterdamse beurs. Het hoofdkantoor is gevestigd in Veldhoven, maar het bedrijf heeft ook vestigingen in de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Taiwan en China.

 

ASML

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel Tovert Draghi een Japans konijn uit de hoge hoed?
AnalistenChristian Slagter-Koster, vandaag 10:00

Tovert Draghi een Japans konijn uit de hoge hoed?

Pictet Asset Management ziet Japan wereldwijd als een van de voorlopers in onorthodox monetair beleid. Zo experimenteerde de Bank of Japan (BoJ) in de jaren dertig van de vorige eeuw met helikoptergeld en voerde zij meer recent negatieve rentetarieven door.

0 0
Afbeelding bij artikel IMCD ziet markt verslechteren, aandeel afgestraft
Advies van de dagPeter Schutte, 16 aug 14:00

IMCD ziet markt verslechteren, aandeel afgestraft

Chemisch distributeur IMCD groeit nog altijd hard, maar in het tweede kwartaal is duidelijk sprake geweest van een fikse vertraging. Beleggers straften het hoog gewaardeerde aandeel tot ruim 18% af.

0 0
Afbeelding bij artikel Forumvraag: hoe kan ik inspelen op een hogere koffieprijs?
Beleggers Belangen AcademyKarel Mercx, vandaag 12:00

Forumvraag: hoe kan ik inspelen op een hogere koffieprijs?

Forumvraag:  Al een tijdje volg ik de futures van koffie en de ontwikkelingen in de markt. De koffieprijs is behoorlijk in elkaar gebeukt en dat had met name te maken met overaanbod. Dit lijkt echter te gaan veranderen.

0 0