Intel | De rode cijfers in en verlies van marktaandeel
Voor het aandeel Intel is het nog steeds kommer en kwel. Door een flinke omzetdaling en verlies voor het bedrijf wordt de belegging nog steeds niet aantrekkelijk.
Intel (Intel.com) produceert allerlei halfgeleiders en aanverwante producten. Het gaat bijvoorbeeld om microprocessoren, chipsets, geheugenproducten, communicatieproducten en vaak ook om software die bij deze producten hoort. Het heeft vijf verschillende divisies: De Client Computing Group, waar chips voor o.a. pc’s en laptops worden gemaakt, de Data Center Group, waar chips voor bijvoorbeeld servers netwerken worden gemaakt, Internet of Things group, waar ‘embedded’ producten worden gemaakt in allerlei dagelijkse toepassingen, Software and Services rischt zich op digitale veiligheid en verder heeft Intel de ‘All other’ categorie. Onder Software en Services hoort ook McAfee, het bedrijf dat digitale beveiligingsproducten maakt.
Intel is in 1968 opgericht in Mountain View, VS, door onder andere Gordon Moore, bekend van de ‘wet van Moore’. Het hoofdkantoor staat nu in Santa Clara, Verenigde Staten. Intel wordt sinds 2013 geleid door Brian Krzanich. Het aandeel Intel maakt deel uit van de drie bekendste Amerikaanse indices: De Dow Jones Indusrial, de S&P 500 en de Nasdaq Composite index.
Voor het aandeel Intel is het nog steeds kommer en kwel. Door een flinke omzetdaling en verlies voor het bedrijf wordt de belegging nog steeds niet aantrekkelijk.
Het zeer volatiele beursklimaat zorgt ervoor dat er nauwelijks nog bedrijven naar de beurs gaan. Toch zijn enkele grote bedrijven voornemens de sprong te wagen.
Volgens Bloomberg News gaat Intel flink snijden in het personeelsbestand. Vooral op de afdelingen marketing en sales zullen volgens de berichten mensen moeten vertrekken.