Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
image description
Opinie Hildo Laman, 24 aug 10:33

Beurzen vandaag: Sif onderuit, Europese banken in de lift

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden

In ons dagelijkse rondje langs de beurzen bekijken we de grootste stijgers en dalers in Europa en de VS. Vandaag: Sif sluit een beroerd kwartaal af, Europese banken veren op en de VS en China kiften verder. 

NEDERLAND

De AEX probeerde vanmorgen nogmaals boven de 560 punten uit te komen. Na een halfuur handel stond de index 0,2% hoger. Sif presenteerde vanmorgen de tweedekwartaalcijfers. Die waren niet bepaald goed, gelukkig wordt er verbetering verwacht. Het aandeel stond na een halfuur 5% lager. Verder is het aandeel Aegon vandaag ex-dividend gegaan.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

EUROPA

Europese banken staan in de plus door het gerucht dat de Italiaanse bank Unicredit een adviseur heeft ingeschakeld om een fusie met het Franse Société Générale te bespreken. De Euro Stoxx 50 Index staat zo’n 0,4% hoger.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

VERENIGDE STATEN

Gisteren werden eerder aangekondigde importheffingen van kracht. Beleggers hadden waarschijnlijk gehoopt dat het handelsoverleg tussen de VS en China voor een verbetering in de relatie zou zorgen. Dat is tot op heden niet gebeurd. Dat is een waarschijnlijke verklaring waarom Caterpillar de grootste daler in de Dow Jones-index was. Overigens begint de handelsoorlog wel minder indruk te maken op de beurzen. De Dow Jones-index zakte met maar 0,3%, de S&P500-index verloor maar 0,2%.

Grootste stijgers Dow Jones:

Grootste dalers Dow Jones:

  • Caterpillar -2,0%
  • Goldman Sachs -1,3%
  • ExxonMobil -1,1%

GRAFIEK VAN DE DAG

De inflatie in de EU is in juli boven de 2% uitgekomen. Daarmee is de kans groter geworden dat de ECB een definitief einde maakt aan het verruimingsprogramma. Dat zou betekenen dat de rente eindelijk weer eens zou kunnen stijgen.

AGENDA

14:30 VS, duurzame goederen, verwacht -0,5%, vorig +1,0%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!