Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Aandelen Nederland , Michiel Pekelharing

Sif Group

Sif_logo_2015_pms_1

Sif Group is een leidende speler op de markt voor offshore funderingen voor windmolens of olie- en aardgasplatforms. Dit zijn ronde buizen – zogeheten  monopiles – met een diameter van 7 tot 11 meter. De grootste monopiles worden vanaf 2017 geproduceerd in een nieuwe fabriek op de Maasvlakte.

Tot de opening van die faciliteit zijn de monopiles afkomstig uit de fabriek in Roermond, waar ook het hoofdkantoor van de onderneming staat. Sinds half mei 2016 staat Sif Group genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Ruim een derde van de aandelen is daar verhandelbaar. Egeria, het investeringsvehikel van de familie Brenninkmeijer, heeft als grootaandeelhouder nog altijd ruim meer dan de helft van alle stukken in handen. De bouw van de fabriek op de Maasvlakte financiert Sif Group uit de eigen kasstroom, maar in de toekomst kan de beursnotering het eenvoudiger maken om vermogen aan te trekken om expansie te bekostigen. De meeste kansen liggen in dat opzicht op de Aziatische markt voor windenergie. In Europa heeft het concern al een flink deel van de markt in handen, terwijl er nauwelijks een markt is voor offshore windenergie in de Verenigde Staten. Door de lage aardgasprijs en de grote windmolenparken op het vasteland zijn er in dat land goedkopere alternatieven. De markt voor offshore windmolens is goed voor circa 80% van de omzet en de overige 20% is afkomstig van het leveren van monopiles aan de olie- en aardgassector. Het bedrijf doet onder meer zaken met Statoil, Eon,General Electric, Vestas en Vattenfall.

laatste advies

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel Productie Sif komt weer op gang
AdviesJeroen Boogaard, 6 mei 16:00

Productie Sif komt weer op gang

De productie van funderingsbouwer Sif zal halverwege het jaar weer terugkeren naar normale niveaus.

0 0
Afbeelding bij artikel Betere tijden in zicht bij Sif
AdviesJeroen Boogaard, 27 mrt 12:18

Betere tijden in zicht bij Sif

Na een zwakke periode denkt Sif de komende jaren de productiecapaciteit weer nagenoeg volledig te benutten. Dat maakt een fors winstherstel mogelijk.

0 0
Afbeelding bij artikel Sif klaar voor windparkhausse
AdviesJeroen Boogaard, 27 aug 2018 15:55

Sif klaar voor windparkhausse

Na een tijdelijke terugval trekt de offshore windmarkt weer flink aan. Sif Group ziet het orderboek daarom weer vollopen en rekent de komende jaren op een goede fabrieksbezetting.

0 0