Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Jaap Barendregt, 7 feb 09:00

Beurzen vallen ver terug na Amerikaans looncijfer

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

De vrees voor inflatie was de afgelopen weken al toegenomen. Er was echter nog geen lont voor het kruitvat. Die was er vrijdag ineens wel met een loongroeicijfer over januari, dat de beleggers schrik aanjoeg vanwege de vergrote kans op inflatie.

Looncijfer

Op de belangrijkste rentemarkten had zich al een rentestijging voorgedaan. De inherente inflatievrees stak vooral in de VS ineens fel over naar de aandelenmarkten nadat er eind vorige week een hoger dan verwacht loongroeicijfer bekend werd gemaakt. In Europa was de reactie minder heftig. De inflatie is hier lager en de vrees voor hogere rentetarieven dus ook minder. De koerscorrectie kan als gezond worden betiteld, na vele maanden van koersstijging. Zij biedt ook kansen om weer wat te gaan beleggen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.